Zbog vandala u Murskom Središću postavljaju nadzorne kamere

Na sedmoj sjednici Stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća koja je održana 16. srpnja rješavala su se važna tehnička pitanja i zamolbe, ali bilo je dogovora oko planova za naredno razdoblje.

Zbog učestalih pojava vandalizma na šetnici uz Muru dogovoreno je da se nabave i postave nadzorne kamere za područje šetnice, centra te tržnice i prostora autobusne postaje. Ovaj problem se i nadalje treba rješavati u suradnji sa Policijskom postajom Mursko Središće. Vandalizam se pojavljuje i kod prostora javnog WC-a na tržnici pa je iz tog razloga donijet zaključak da će se javni WC zaključavati svakog dana u 22 sata.

Od planova treba izdvojiti zaključak da se krene u dogovor s kiparima u svezi završavanja izrade i postavljane skulptura na šetnici uz Muru te da se razmotre dvije pristigle ponude za izradu zaštitne ograde na toj lokaciji.


Grad pokreće ovrhe za neplatiše

Na sjednici je odlučeno da će se pokrenuti postupci ovrhe za sve dužnike komunalne naknade i ostalih potraživanja starijih od 6 mjeseci, a za dužnike s dugom iznad 5 tisuća kuna pokrenut će se postupak ovrhe na nekretninama te će se 1. prosinca godine u skladu s Općim poreznim zakonom na službenoj web stranici Grada objaviti lista dužnika sa dospjelim valutama plaćanja.

Gradonačelnik Dražen Srpak primio je na znanje polugodišnji izvještaj o financijskom poslovanju Grada Mursko Središće koji je prezentirala voditeljica Marija Kraljić koji se na razmatranje i usvajanje upućuje Gradskom vijeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije