Anketa za župana: Matiju Posavca podržava najviše glasača

Putem Facebook fan stranice eMedjimurja postavili smo pitanje “Kome ćete dati svoj glas na izborima za međimurskog župana 19.5.2013. godine?”.

Pošto se radi o Facebook anketi, glasovanje je bilo javno i svatko je svoj glas petorici kandidata mogao dati samo jednom na principu – jedan čovjek, jedan glas.

Od 6. svibnja kad smo postavili pitanje, do danas 17. svibnja prikupili smo 1004 glasa.

Najviše glasova, odnosno 398 ljudi (39% glasača) odlučilo se svoj glas za župana na lokalnim izborima u nedjelju podariti sadašnjem zamjeniku župana Međimurske županije i kandidatu za župana Matiji Posavcu.

Na drugome mjestu sa najviše prikupljenih glasova nalazi se Darko Horvat kojemu je povjerenje dalo 22% glasača, odnosno 218 njih.

Marijana Belčića podržava 18% njih (181). Aktualnog župana Ivana Perhoča rado bi i dalje na mjestu župana vidjelo njih 16%, odnosno 160 od 1004 glasača.

Josipa Posavca, bivšeg župana u ranijem mandatu, ponovno bi na mjestu župana Međimurske županije rado vidjelo 5% njih, odnosno 47 glasača.

Facebook anketi pristupilo je 1004 ljudi, a koji se odnose većim dijelom na mlađu populaciju koja na izborima nije zastupljena u velikom broju, kao što je to bilo kod ove ankete. Anketa pokazuje da mladi imaju snagu i to moraju pokazati izlaskom na izbore, jer tek tad dobivaju pravo komentiranja rada aktualne županijske vlasti. Kod ankete nismo mogli ograničiti glasovanje samo unutar Međimurske županije, kao ni dobnu granicu.


Kasnije tokom dana donosimo i obrađene ankete prema međimurskim općinama i gradovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije