Dr. sc. Tomislav Novinščak za natkrivanje čakovečke tržnice

Dr. sc. Tomislav Novinščak za natkrivanje čakovečke tržnice

Danas je na čakovečkoj tržnici dr. sc. Tomislav Novinščak, kandidat za gradonačelnika Grada Čakovca Hrvatske demokratske zajednice zajedno sa zamjenikom Đurom Belom porazgovarao sa prodavačima i kupcima te prezentirao jednu od točaka u izbornom programu o natkrivanju čakovečke tržnice, što je prijeko potrebno bilo napraviti već ranijih godina.

Čakovečka tržnica mora imati prepoznatiljivost i vlastiti identitet

– Našli smo se upravo ovdje jer otkrivamo jednu od prvih točaka našeg programa, a radi se o projektu natkrivanja gradske tržnice, što je vrlo realno za sprovesti te nije nikakvo megalomansko obećanje. Želimo da naši ljudi koji na ovome mjestu prodaju i kupuju, to obavljat dostojanstveno. Uostalom, natkrivena tržnica osigurava rad tržnice tijekom cijele godine. U sklopu natkrivanja placa, napravilo bi se i preuređenje koja bi dalo štih i vlastiti identitet ovom placu.

Svaki normalan grad ima lijepo uređen plac

Novinščak je istaknuo kako nema u planu obećanja nekakvih milijunskih projekata zu tržnicu koja nisu u ovom trenutku provediva:

– Nisu u pitanju nikakvi megalomanski projekti koji se godinama odgađaju te se time sustavno zanemaruje ovaj plac, jer se ušlo u ideju o nekakvim milijunskim projektima gdje bi se gradile i zgrade i podzemni parking. Tržnica je kulturni, socijalni i narodni identitet grada i svaki normalni grad ima lijepo uređen plac u svom centru grad – ističe Novinščak koji je skupio brojne pohvale za njegovu inicijativu.

Uhvatili smo i predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca Sunčanu Glavak te ju priupitali kako komentira odluku Povjerenstva za sukob interesa, koje je zbog kršenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa kaznom od 5000 kuna kaznilo međimurskog župana Ivana Perhoča te sa 3000 kuna četiri međimurska načelnika.

– Više od godinu dana županijski vijećnici HDZ-a upozoravali su župana Ivana Perhoča da je u subotu interesa te da ne može istodobno biti župan i predsjednik nadzornih odbora, a što je sada i potvrdilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Rekla bih da je to čisto ignoriranje zakona, kao što se to i događa na nacionalnoj razini, gdje premijer govori da su zakoni besmisleni i da ih treba mijenjati. Baš kao i neki njegovi ministri koji kažu ako će biti u sukobu interesa, da će podnijeti ostavku, a onda negiraju da su takvo nešto rekli. Ignoriranje zakona je odraz vladavine SDP-a i odraz nepoštivanja hrvatskih građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije