HNS i HSS zajedno do pobjede u Selnici

HNS i HSS zajedno do pobjede u Selnici

U općinskoj vijećnici  u Selnici predstavili su se kandidati koalicije HNS-HSS za izvršnu vlast u toj općini, Ervin Vičević (HNS), kao kandidat za načelnika, te kandidatkinja za zamjenicu načelnika, Marija Jagarinec Sić (HNS). Koalicija HNS-HSS zajednički nastupa i za općinsko vijeće, ali i za izvršnu vlast gdje HSS punu podršku daje HNS-u.

– Općina Selnica se u ovom trenutku nalazi nad ponorom do koje je dovedena jer nije bilo dovoljno  sluha, spretnosti i sposobnosti trenutno vladajućih. Oni su svoje posljednjih godina  pokazali i mislim da je pametnom dosta. Koalicija HNS-HSS u Selnici je sastavljena od ljudi koji potvrđeno imaju volju, znanje, sposobnost i koji nemaju nikakve  sjene koje vuku za sobom.

Dugovi u općinskoj blagajni su evidentni i upravo zato prvenstveno u našem budućem radu obećavamo transparentnost, ali i kada govorimo o raspolaganju općinskim proračunom. Međutim, obećavamo i prvenstveno poštenje. Planirani projekti poput rekonstrukcije prometnica koje su u iznimno lošem stanju, kao i ono osnovno uređenje mjesta, poput rasvjete, ali i kanalizacijskog sustava kojeg uopće nemamo, će se financirati djelomično iz fondova EU, sredstvima iz državnog proračuna, te manjim dijelom našim proračunskim.

Plan je ostvariv, ali za to je potrebna volja, znanje, sposobnost, ali i snaga te ne zaboravimo jaka logistika, a to je ono s čime definitivno raspolažu i HNS i HSS. – naglasio je Ervin Vičević naglašavajući i zadovoljstvo što se Marija odlučila pridružiti te što je prihvatila kandidaturu za zamjenicu načelnika.

– Žene se u Selnici moraju puno više aktivirati u političkom životu naše općine. Do sada smo bili marginalizirani na političkom planu, ali ćemo sada  to promijeniti. Uskoro kreće izradnja doma na području Štucec, projekta koji je godinama bio stopiran, a time je bilo onemogućeno zapošljavanje 30-tak mještana.

Također, nikako ne smijemo zaboraviti i činjenicu da smo jedina ili u najmanju ruku jedna od rijetkih općina koja ni na koji način ne podržava svoje studente. Mi nemamo stipendije, ništa našoj mladeži ne osiguravamo ili ih u krajnju ruku potičemo da se vrate doma i žive tu u Selnici. To se mora promijeniti jer Selnica  to zaslužuje, naši mještani i djeca to zaslužuju. – napomenula  je Jagarinec Sić te pozvala mještane da izađu na izbore te zaustave rapidno propadanje općine.

– Dok smo se bavili problemima, neplaćenim računima, tužbama, dok smo se bavili otkrivanjem u kakvom je stanju naša općina, novci su pokraj nas prolazili. Tako smo ostali bez dogradnje škole, za koju je napravljen i projekt. Sam projekt je i visoko kotirao kao prioritet, a osiguravao nam je i jednosmjensku nastavu, i on je jednostavno nestao iz vidokruga.

A nestao je jer se nitko iz općine nije potrudio i priupitao što se uopće događa, nije priupitao može li općina kako pomoći u cijeloj toj priči. Zato svojoj Selnici danas ovdje napominjem da smo spremni preuzeti odgovornost i za školu, zajedno sa županijom, da smo spremni preuzeti odgovornost za Selnicu, jer bez odgovornosti nema napretka. Neodgovornost nas je i dovela do trenutne situacije. – istaknuo je Vičević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije