HDZ i partneri predstavili listu za Europski parlament

HDZ i partneri predstavili listu za Europski parlament

Predstavnici liste za Europski parlament Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera, HSP-a dr. Ante Starčević i Bloka umirovljenici zajedno u utorak su u sklopu predizborne kampanje posjetili Čakovec i Varaždin.

Predstavljanje kandidata nastavljeno je konferencijama za medije u Varaždinu i Čakovcu, a pitanje koje je najviše zanimalo novinare bila je predstavljenost ‘kajkavske Hrvatske’ u Europskom parlamentu s obzirom da niti jedan kandidat nije iz Međimurske županije.

Kandidat HDZ-a Andrej Plenković spremno je odgovorio: – U Europskom parlamentu bit ćemo na braniku cijele Hrvatske i svih regija. Mi smo parlamentarni predstavnici jedinstvene Hrvatske.

Hrvatska će nakon ulaska u Europsku uniju prestići mnoge ekonomske sile i zauzeti drugo mjesto prema povlačenju sredstava za pomoć poljoprivredi, pa jevelik dio rasprave posvećen i mogućnostima ulaganja u gospodarstvo Varaždinske i Međimurske županije.

– Svi smo u županijskoj komori došli do zaključka da je zaštita voda temelj razvoja gospodarstva u ovom području. Od 1. srpnja sve naše kompanije i sva naša poduzeće bit će dio zajedničkog tržišta od 500 milijuna ljudi i to je naša velika šansa, rekao je Krmek.

Kandidati su dan predstavljanja svojih programa završili na najbolji mogući način. U Scheierici popunjenoj do posljednjeg mjesta održan je predizborni skup. Predstavnici HDZ-ove liste su pokazali spremnost i upućenost u važnim socijalnim i ekonomskim pitanjima kao što su nezaposlenost mladih, ulaganja u infrastrukturu i gospodarstvo te borbu za hrvatske financijske i nacionalne interese u Europskom parlamentu.

Njihove izjave su popraćene glasnim pljeskom u dijelu Hrvatske koji se tradicionalno opredjeljuje za lijeve opcije.

– Kukuriku koalicija vodi politiku praznih obećanja. Posvađali su se s crkvom, sindikatima i državnim službenicima. Uvode nove poreze, a smanjuju plaće. Poruka hrvatskim građanima je da su ovo nacionalni izbori s europskom dimenzijom. Uvertira za izbore 2015., rekao je Plenković.

Kandidat HDZ-a Antun Dujmović Krševan podsjetio je prisutne da su članovi HDZ-a cijeli proces ulaska u Europsku uniju pronijeli na svojim leđima što im daje dimenziju vjerodostojnosti i iskustva. – Ne želimo Europu koja će uništiti naš identitet, nego zastupanje hrvatskih interesa u europskom okruženju. Inicijativa samo jednog europarlamentarca može promijeniti tijek stvari, rekao je Dujmović.

O iskustvima u Europskom parlamentu govorila je i kandidatkinja Zdravka Bušić.

Prigodnim riječima u ime domaćina, nazočnima su se obratili predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat i saborska zastupnica, te predsjednica GO HDZ-a Čakovca, Sunčana Glavak.

Skup je završen u optimističnom ozračju s prognozom tri pobjede: na lokalnim izborima, izborima za Europski parlament i pobjedom Hrvatske protiv Walesa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije