Predstavljena lista za EU parlament Međimurske stranke i Glasa razuma

Predstavljena lista za EU parlament Međimurske stranke i Glasa razuma

Međimurska stranka je mala regionalna stranka, koja je jedno vrijeme bila i neaktivna, no sada moramo reagirati jer Hrvatska upravo ulazi u Europsku uniju – rekao je predsjednik stranke Damir Grašić te nastavio: – Na žalost, od osnutka Republike Hrvatske Međimurje propada u svakom smislu. Nekada “Mala Švicarska”, sada je na koljenima, bez posla, bez kruha i budućnosti. Svugdje nam je tako, u cijeloj Hrvatskoj – konstatirao je Grašić.

Iako su i imenom Međimurska stranka, priupitani su kako to da nemaju nikoga od Međimuraca na koalicijskoj listi Glasa razuma i MS-a za EU parlament pod rednim brojem 9.

Mi smo jedna mala stranka i u svojim redovima trenutno nemamo kompetentniju osobu od onih koje su na listi. Velike političke stranke ih imaju, pa ih nisu stavile na listu – objašnjava Grašić.

Predsjednik Grašić je mogao, kao što su to mnogi i učinili, primjerice staviti sebe, ali nije, što puno govori o njemu kao čovjeku koji poštuje stručnije od sebe – rekla je dr. Đula Rušinović – Sunara, druga na zajedničkoj koalicijskoj listi, koja je zajedno sa Grašićem predstavila listu ovdje u Čakovcu.

Dr. Rušinović – Sunaru približio je javnosti predsjednik MS—a Damir Grašić: – Poznajemo je po nesebičnom zalaganju za prava pacijenata, zbog čega je često bila i tu među nama. No, ona je poznata i po svojem neovisnom političkom djelovanju kojim je uvijek pokazivala kako želi direktnu demokraciju.

Ovaj put svi imamo priliku svoj glas dati onima koji neće politizirati, nego će zastupati interes običnog malog čovjeka. Međimurska stranka je to omogućila ovom koalicijskom listom. Pokažimo svoj razum svojom odlukoma o tome tko će zastupa naše interese u Europskom parlamentu – završio je Grašić.

Odazvali smo se pozivu ove koalicije Glasa Razuma i Međimurske stranke kao neovisni kandidati , jer smo osjetili da ne traže od nas izborne križaljke niti nam ništa ne uvjetuju. Na ovoj listi se redom nalaze poznate osobe hrvatskoj javnosti. Važno je tko će zastupati interese hrvatskih građana, i ono što moram istaknuti, a ne bi trebala – naravno da svatko od nas govori nekoliko svjetskih stranih jezika. Općenito, za te pozicije ne vjerujem da se javljaju kandidati koji ne znaju strane jezike – mišljenja je dr. Rušinović – Sunara.

Daleko je važnije da li ono što mi možemo raditi uEU parlamentu da će donijeti pozitivan odjek prema našim građanima. Znati lobirati je nešto što je prevažno, a ja to znam! Za prava pacijenata izborila sma se i izlobirala sam pred Europom za cijeli svijet, što je manje poznato našim ljudima, pa ću znati izlobirati i u Europskom parlamentu ono što je najbolje za Hrvatsku – istaknula je dr. Đula Rušinović – Sunara.

Mišljenja je da hrvatskim građanima treba prisnija komunikacija, a što mogu upravo najbolje ostvaariti lokalne stranke:

Kod velikih stranaka, ministri koji su postavljeni na pozivije, ne rade za sve regije jednako, već lobiraju najviše za svoj kraj odakle su, tu nastaju nejednakosti. Mi se zalažemo da su sve regije u Hrvatskoj jednako zastupljene, da smo svi mi jednaki. Želimo od građana dobiti povrat informacija o radu, a mi ćemo sve prenijeti narodu. Narod ima pravo znati i odlučiti.

Hrvatski narod su predugo zastupali na preloš način. Sve dosadašnje državne uprave nas nisu dobro zastupale. Vidimo i sami koliko ljudi je završilo po istragama, a kako ide, još će se takvi i vani dogovarati sa bjelosvjetskim lopovima u EU parlamentu – istaknula je za kraj dr. Đula Rušinović – Sunara.

Takve blamaže u politici kojoj smo svjedočili do sada više nesmije biti, a na koncu – cijenu plaćaju obični građani – zaključio je Grašić.

Lista broj 9.
GLAS RAZUMA
MEĐIMURSKA STRANKA – MS

1. dr.sc. SREĆKO SLADOLJEV

2. mr.sc. ĐULA RUŠINOVIĆ-SUNARA, dr.med.

3. LIDIJA GAJSKI, dr.med.

4. IVAN RUDE, dipl.iur.

5. ALEKSANDAR SOLTYŠIK, dr.med.

6. NIKOLA DUPER

7. AIDA JUKIĆ, dipl.iur.

8. mr.sc. MILAN PERKOVAC, dipl.ing. elekt.

9. DUBRAVKA FINKA, dr.med.

10. RATKO MARTINOVIĆ

11. TANJA POPOVIĆFILIPOVIĆ

12. SONJA JADREŠKO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije