Zagreb raspustio Županijsku organizaciju SDP-a u Međimurju!

Iz povjerljivih izvora portal eMedjimurje.hr prvi neslužbeno saznaje kako je Predsjedništvo SDP-a u Zagrebu danas donijelo odluku o raspuštanju Županijske organizacije SDP-a u Međimurju.

Na sjednici je do novih izbora povjerenikom imenovan aktualni župan i prvi čovjek SDP-a Ivan Perhoč.

Ovakvom odlukom silno je razočaran Dean Hunjadi, čovjek koji je pobijedio Perhoča u untarstranačkom izboru kandidata za međimurskog župana. Na pitanje kako komentira odluku središnjice u Zagrebu kratko je odgovorio kako je SDP ovakvim potezom doživio sumrak demokracije!

Prije dva dana Hunjadi je na pitanje prijeti li SDP-ovoj županijskoj organizaciji raspuštanje kao u slučaju istarskog ogranka imao odgovor da osobno ne vjeruje da je takav scenarij, karakterističan za nedemokratske stranke (poput HDZ-a u svojim najtamnijim fazama), moguć i u SDP-u.

– Poništavanjem rezultata izbora otvorila bi se i mogućnost političkog revanšizma prema članovima i općinskim organizacijama koje su me podržale na što upućuje pokušaj obilježavanja glasačkih listića brojčanim oznakama prilikom glasovanja za SDP-ovog kandidata za župana – izjavio je Hunjadi.

Očito se i SDP svrstao u “nedemokratske” stranke, kako je to ranije komentirao Hunjadi.

Ova odluku zasigurno će izazvati puno reakcija i nastavak političke sapunice u stranci. Kako će reagirati birači ostaje nam da pričekamo do lokalnih izbora. Neki od članova SDP-a komentirali su kako je žalosno da Zagreb ponovno odlučuje umjesto Međimurja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije