Josip Posavec: Dean Hunjadi kampanju započeo lažima!

Nakon objavljenog prvog intervjua s Deanom Hunjadijem kao kandidatom SDP-a za međimurskog župana, oglasio se nezavisni županijski vijećnik i bivši župan Josip Posavec.

Oštro je reagirao na Hunjadijevu izjavu: “Ivica Perhoč je kao župan napravio vrlo pozitivne pomake u radu Županije, moramo znati da je naslijedio dosta financijskih i kadrovskih dubioza od svoga prethodnika i mogu slobodno ocijeniti da je neke dubioze počeo rješavati, neke riješio i u konačnici bio je bolji župan od svojih prethodnika”.

Posavec je Hunjadija prozvao da laže i da ničim izazvan iznosi krive podatke.

– Ne znam zašto laže i iznosi krive podatke. Nikakve financijske niti kadrovske dubioze župan Perhoč od mene nije naslijedio. Zanimljivo je da daje takve izjave iako mu to nije bilo pitanje. Ostavio sam mu plus od 1.632.644 kuna što je vidljivo iz službenih županijskih dokumenata i to je već u prvoj godini potrošio kako bi umanjio gubitak od 8,2 milijuna kuna koji je napravio već u prvih šest mjeseci, do kraja 2009. godine. Gubitak je nastao stoga jer nije naplatio potraživanja od dužnika, izjavio je Posavec.

– Samo od svog partijskog druga Branka Šalamona nije naplatio 5 milijuna kuna. Tako crno na bijelo piše u nalazu Državne revizije za 2009. godinu. A onda je dalje trošio na dug, na kredit, kao pijani milijuner. I tako dogurao do minusa od skoro 40 milijuna kuna, kaže Posavec.

Napominje kako su sve dubioze, i kadrovske i financijske, rezultat samo i jedino Perhočevog “rada”.

– Zaposlio je šest novih pročelnika kojih prije nije bilo. Time se bavio i birao ih raznim testiranjima skoro dvije godine. Županiju je financijski upropastio svojim neznanjem. Ništa nije riješio. Baš ništa. A uredno je svaki mjesec uzimao plaću – 16 tisuća kuna neto. I sad bi ga svi trebali žaliti. I nadalje uporno laže i krivi druge ne bi li opravdao svoje zlodjelo.

– No dokumenti i brojke su neumoljivo protiv tih laži – i Prehočevih i Hunjadijevih koji procjenjuje da je Perhoč bio bolji župan od svojih prethodnika. Hunjadi je izgleda pravi znalac i na ovakav način ulazu u kampanju. Još jedan nakon Perhoča. Jadno da jadnije ne može biti, ljutito komentira Posavec.

Na pitanje razmišlja li o ponovnoj kandidaturi za župana Međimurske županije, Posavec odgovara kako Međimurci ne zaslužuju ovako loše gospodarenje županijskom imovinom i financijama, i upravo to mu daje motiva da izađe na izbore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije