Forum mladih SDP-a posjetio osobe s mentalnom retardacijom

Protekle subote, 15. prosinca članovi Foruma mladih SDP-a Međimurske županije, u sklopu svoje tradicionalne humanitarne akcije “Darujmo Božić i njima” posjetili su Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Mladi su subotnje jutro proveli u ugodnom druženju s korisnicima i zaposlenicima Udruge u stambenoj zajednici u Celinama. Udruga postoji više od 40 godina, a trenutno u njoj boravi 7 stanara. Forumaši su uživali u druženju s korisnicima koji su ih počastili kolačima i prezentirali aktivnosti kojima se bave u slobodno vrijeme i kako im izgleda život u stambenoj zajednici.

Zaposlenici su ukazali na probleme  s kojima se  susreću u radu ali i na zadovoljstvo što okolina prihvaća članove. Mladi SDP-a za domaćine  su pripremili prigodne poklone i kupili proizvode koje korisnici izrađuju u slobodno vrijeme.

– Mislim da mogu reći u ime svih forumaša da nam je izuzetno drago radi ovog druženja. Forum mladih SDP-a Međimurske županije ima dobru komunikaciju i odnose s Udrugom koje održava već nekoliko godina na obostrano zadovoljstvo. Smatramo da je ključno ukazati na rad Udruge, da i ona postoji i raditi na daljnjoj integraciji korisnika u društvo. Forumaši su iskazali želju za više ovakvih druženja, pa ćemo ih organizirati i u bližoj budućnosti, rekao je Ivan Barlek, predsjednik Foruma mladih SDP-a Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije