HNS o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata

Legalizacija bespravno izgrađenih objekata je danas kako u Hrvatskoj, tako i u Međimurju, jedna od aktualnijih tema. Upravo zbog toga, a i zbog brojnih upita zainteresiranih ljudi, HNS Međimurja je u Frkanovcu u suradnji s Udrugom “Frkanovčani”, organizirao prvu tribinu koja je za cilj imala čim neposrednije djelovanje i objašnjavanje kompletne problematike na pojedinačnim predmetima koje muče naše mještane.

Reakcija nije izostala tako da je došlo 50-tak zainteresiranih, svatko sa svojom vlastitom problematikom i specifičnim slučajem. Ali svakog od njih je strpljiva i poslu predana Dragica Vugrinec ing. građ., koja je i predsjednica podružnice HNS-a Sv. Juraj na Bregu te zaposlenica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Međimurske županije, zajedno sa Željkom Medvedom, domaćinom i predsjednikom udruge, saslušala te objasnila sve potrebno i u konačnici uputila na daljnje postupke.

Svi prisutni su bili upoznati sa zakonskim odredbama, što se može legalizirati, kako se može legalizirati, koji su prvi koraci, što je potrebno za legalizaciju objekta i na kraju koja je cijena postupka odnosno naknada. Ova akcija se pokazala kao pun pogodak, pogotovo po reakciji prisutnih te je odlučeno da će se takve akcije provesti i u drugim zainteresiranim općinama i gradovima s ciljem direktnog i neposrednog informiranja javnosti.

Punu podršku kompletnom projektu je dao i predsjednik HNS-a Međimurja Matija Posavec koji je istaknuo da je cijela priča s legalizacijom bespravnih objekata u domeni HNS-a, te da upravo HNS ima obvezu raditi na što boljem i kvalitetnijem informiranju javnosti te davanju adekvatnih informacija. Napominju kako HNS Međimurja nije nikada bježao od obveza i odgovornosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije