Općina Sveta Marija planira proračun od 3,9 milijuna kuna

Pred Općinskim vijećem Općine Sveta Marija našao se prijedlog proračuna za 2013. godinu. Planirani prihodi i rashodi kreću se u iznosu od 3,9 milijuna kuna, od čega na Svetu Mariju otpada 2,7 milijuna, a pripadajuće naselje Donji Mihaljevec 1,2 milijuna kuna.

Ovakvim prijedlogom nije bila zadovoljna vijećnica iz redova oporbe Marija Frančić koja smatra “da su penezi rasprčkani na koje kaj”, a nema ni jedne prave investicije. Posebno je naglasila premalo predviđenih sredstava za tržnicu, pješačko biciklističke staze i uređenje ceste od Svete Marije prema željezničkoj stanici. Općinski načelnik Dean Hunjadi naglasio je kako je proračun izrađen prema realnim okvirima.

– Nisam želio da proračun bude napuhan. Neke stavke koje ste spomenuli su predviđene, pa makar i s minimalnim sredstvima. Iduće godine su lokalni izbori, a nova će vlast imati prilike raditi izmjene i dopune. Zato želimo biti realni i korektni, poručio je Hunjadi. Odluka o prihvaćanju proračuna bit će na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije