SVETA MARIJA Predsjednik Općinskog vijeća je Dražen Šulj iz HSS-a

U srijedu, 28. lipnja je održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Svete Marije. Do izbora predsjednika sjednicu je vodila najstarija vijećnica Marija Frančić iz HSS-a.

Sjednici je nazočilo 10 vijećnika od kojih su 6 bili iz redova HSS-a: Dražen Šulj, Marija Frančić, Ksenija Blagus, Ružica Mustač, Gordana Hunjadi i Antonio Frančić, 3 iz SDP-a: Dean Hunjadi, Dean Jurić i Miljenka Setnik i Ivan Klarić iz HNS-a koji su položili prisegu, dok će istu na idućoj sjednici položiti Andreas Lisjak – vijećnik MDS-a koji nije bio prisutan na sjednici OV.

Za predsjednika Općinskog vijeća je jednoglasno izabran Dražen Šulj, a za njegovog zamjenika, također jednoglasno, Marija Frančić. Drugi dopredsjednik Općinskog vijeća će biti izabran na slijedećoj sjednici jer je njegov izbor pozicija prepustila oporbi, a oni se nisu stigli usuglasiti oko prijedloga.

Novoizabrani predsjednik predložio je dopunu dnevnog reda pa su tako prisegu dali načelnica Općine Đurđica Slamek i njezin zamjenik Ivica Kočiš. Na sjednici je izabran Odbor za turizam, Odbor za Svetomarski ljistek i Odbor za dodjelu plaketa i priznanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije