Vijesti / Politika
Politika
EU IZBORI Mladen Novak našao svoje mjesto na listi SDP-a za Europarlament
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

POZNATA IMENA

EU IZBORI Mladen Novak našao svoje mjesto na listi SDP-a za Europarlament

Konačnu listu donijet će Glavni odbor i utvrditi redoslijed kandidata na sjednici u proljeće

Predsjedništvo SDP-a u utorak je navečer prihvatilo prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića o stranačkoj listi za izbore za Europski parlament, a na njoj nije prvi čovjek te stranke.

Konačnu listu donijet će Glavni odbor i utvrditi redoslijed kandidata na sjednici u proljeće. Kako je nakon trosatne sjednice novinare izvijestio politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, stranačku listu za izbore za Europski parlament krajem svibnja, koju je predložio predsjednik stranke Davor Bernardić, Predsjedništvo je jednoglasno primilo na znanje.

Na pitanje novinara zašto na listi, za razliku od ostalih oporbenih čelnika koji će biti na listama svojih stranaka da ih 'pojačaju', nema Bernardića, Vidović je rekao da „on kao svaki drugi predsjednik snosi političku odgovornost nakon obavljenih izbora“.

„Stranka će u potpunosti dosljedno ispoštivati načelo ravnopravnosti muškaraca i žena, kako po broju kandidata, tako i po redoslijedu, odnosno, po zip-modelu“, najavio je Vidović. Među šest kandidatkinja su, izvijestio je po abecedenom redu, Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštin Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec i Sonja Radolović. Od kandidata to su, nabrojao je, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula

SDP je u aktualnom sazivu europarlamenta na koalicijskoj listi osvojio tri mandata, a, prema izjavama stranačkog vodstva, na sljedeće izbore izlaze samostalno i očekuju barem potvrđivanje istog rezultata, dok će se sve ispod toga smatrati neuspjehom.

Tako se na listi našao i prvi čovjek SDP-a Međimurske županije Mladen Novak.  Novak je član SDP-a od 1997. godine, a poslije lokalnih izbora izabran je za predsjednika Skupštine Međimurke županije. Ovaj 59-godišnjak po struci je diplomirani inženjer građevine i privatni poduzetnik, vlasnik jedne informatičke tvrtke.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci