Donji Vidovec: Načelnik Grivec podnio izvješće i iznio planove

Na 18. sjednici Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec načelnik Josip Grivec ukratko je vijećnike izvijestio o svojim aktivnostima i financijskoj situaciji. Prema riječima investitora za izgradnju bio elektrane ovih se dana očekuje dobivanje građevinske dozvole i početak radova na prvoj fazi u mjesecu listopadu.

Što se tiče općine sve potrebne radnje i obveze općine prema investitoru su realizirane. Istina, pomažu mu i dalje kod raznih institucija i službi, što uzima puno vremena i energije, no važnost tog projekta to zaslužuje. Grivec je izrazio zahvalnost svim udrugama na doprinosu u organizaciji aktivnosti na obogaćivanju ljetnih kulturno-sportskih i drugih sadržaja u Donjem Vidovcu, kao i prezentaciji Donjeg Vidovca u susjednoj Mađarskoj.

Ove je godine Općina Donji Vidovec od samouprave Zakanyfalu (Mađarska) primila svečanu prijelaznu zastavu Zrinskih na čuvanje, jer je Donji Vidovec sljedeće godina domaćin susreta Zrinskih kojima se obilježava spomen na ovu veliku i poznatu povijesnu obitelj.

Općina je zainteresirana i vrši potrebne radnje za realizaciju projekta eko rasvjete, planiraju se postaviti turističke i informativne ploče, oznake ulica, svjetlosni znakovi opasnosti u blizini škole, ovih će dana započeti sanacija udarnih rupa na području Donjeg Vidovca, planira se etapna sanacija poljskih putova, osnivanje Lokalne Akcijske Grupe (LAG) gdje će sudjelovati donjomeđimurske lokalne samouprave i Legrad.

U tijeku je uređivanje prostora u prizemlju Doma kulture gdje će se dobiti novi prostor ispod nekadašnje pozornice. Prema županiji je predloženo uvrštenje u županijski Proračun sredstva za donjovidovsku zonu, crkvu, Dom kulture i školski prijevoz.

– U ovoj krizi koja trese gotovo cijeli svijet, trese Hrvatsku i Međimurje, a jedinice lokalne samouprave su u teškoj financijskoj situaciji zbog krize, ali i precentralizirane Hrvatske. Općina Donji Vidovec zahvaljujući slozi, velikoj energiji, volji i malo sreće ide itekako naprijed, poručio je Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije