NOVO RUHO

GORIČAN Potpisan ugovor o rekonstrukciji igrališta i opremanju sportskog centra

Radi se o projektu Rekonstrukcija igrališta i opremanja sportskog centra Goričan. Ukupna procijenjena vrijednost opreme i radova je 299.242,50 €

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i ministrica Turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisali su ugovor o sufinanciranju izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na temelju Odluke o odabiru projektnih prijedloga u 2024. godini kojom je Općini Goričan dodijeljeno bespovratno 237.000,00 eura odnosno 1.8 milijuna kuna.

Radi se o projektu Rekonstrukcija igrališta i opremanje sportskog centra Goričan. Ukupna procijenjena vrijednost opreme i radova je 299.242,50 €

Odobreni iznos sufinanciranja od strane ministarstva Turizma i Sporta je 237.000,00 odnosno 79%. Preostali iznos od 62.242,50 € odnosno 21% sufinancirat će Općina Goričan.

Projektom će se izgraditi i rekonstruirati moderno multifunkcionalno sportsko igralište s podlogom od gumenog granulata i poliuretanskog (PU) veziva zaštitne podloge s novim nogometnim/rukometnim golovima i košarkaškom konstrukcijom i zaštitnim mrežama. Postavit će se i 4 nova stupa s LED rasvjetom i upravljačkim ormarom za upravljanje rasvjetom.

Projektom će se sanirati postojeća stara betonska podloga tribina sportskog igrališta i ugraditi nova tribina zajedno sa novim PVC sjedalicama za tribine. Projektom će se i kompletno opremiti prostorije Nogometnog kluba Trnava- 4 svlačionice, garderoba za suce, prostorija za igrače i sastanke, prostorija za novinare, prostorije za gledatelje utakmica; salon i dvorana, prostorija za domara, prostorije kluba i prostorija za psiho-fizičku pripremu s rashladnim dijelom.

– Ovo je još jedan iznimno bitan projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu, uz dosadašnje ulaganje od rekordnih 1.2 milijuna eura u izgradnju Sportskog centra Goričan, ulažemo dodatnih 300.000 eura u moderno višenamjensko igralište s gumenom podlogom, obnovu i rekonstrukciju tribina s 500- ak sjedećih mjesta, novom rasvjetom i zaštitnom mrežom te u opremanje prostorija Sportskog centra Goričan koji je trenutno u izgradnji što dokazuje da od početka posvećujemo brigu o sportu i to se vidi u konkretnoj podršci ulaganjem u lokalnu sportsku infrastrukturu koje će nam omogućiti optimalne uvjete za bavljenje sportom kako našim vrhunskim sportašima kojih trenutno imamo registriranih 157 igrača te ono najvažnije, nogometnu školu za najmlađe od čak 7 kategorija te seniore i veterane!

U konačnici, Goričan će imati najbolju i najmoderniju infrastrukturu u okolici kojom želimo potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću mještane, djecu i mlade- istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije