parlamentarni izbori

TKO ĆE DOBITI 76 RUKU Ključni pregovori: Kome će se prikloniti zastupnici Domovinskog pokreta?

Most, Možemo, Posavec i Fokus ustraju u stavu: nikako s HDZ-om

Jedni će u pregovore, a drugi u šoping. Tako je Predrag Matić (SDP) sažeo ono što slijedi nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora, piše Večernji list.

Nakon objava rezultata izlaznih anketa, a potom i rezultata Državnog izbornog povjerenstva, potvrdilo se ono što se i najavljivalo – i HDZ-ova i SDP-ova koalicija morat će u pregovore. Pitanje svih pitanja jest kome će se prikloniti Domovinski pokret, lijevom ili desnom bloku, i je li doista, kako se počelo govoriti u kuloarima, došlo do raskola u toj stranci?

– Od sutra ćemo sjesti i razgovarati. Sigurno je da s SDSS-om nećemo ni u jednoj varijanti i ni pod kojim uvjetima, a jednako je tako i Možemo nemoguća misija – rekao je jučer oko 23 sata predsjednik DP-a Ivan Penava i dodao da od dva brda, crvenog i plavog, DP ne pripada nijednom.

– Pripadamo samo hrvatskom narodu – poručio je Penava, istaknuvši da će biti vrlo važan faktor te da su “HDZ i SDP dva krila iste ptice”. Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, za kojeg se govori da je stvarni šef stranke, istaknuo je da su rezultati dokazali da je DP treća politička snaga. O koaliranju, prema Statutu stranke, odlučuje Predsjedništvo, a već danas će se, najavio je Radić, oformiti pregovarački tim ovlašten za možebitne pregovore. – Bit ćemo jedinstveni u svemu – rekao je Radić.

Igor Peternel opovrgnuo je glasine o rasipanju Domovinskog pokreta. Slaven Dobrović, na upit jesu li spremni na koaliciju s HDZ-om unatoč grubim riječima premijera Andreja Plenkovića, odgovorio je da izgledi za razgovor postoje, piše Večernji list.

– Kampanja je jedno, izreknu se i neke stvari koje se ne misle. Sada treba mirne glave i srca, kada sva statistika bude definirana, sjesti i razgovarati – kazao je, no SDSS ne dolazi u obzir i tog će se načela držati. Steven Bartulica izjavio je da će A. Plenković morati opravdavati neke stvari koje je govorio o DP-u.

– Možda se pokaje zbog toga, pa ćemo vidjeti u kojem će to smjeru ići – poručio je i dodao da će imati ozbiljne razgovore ovih dana. Most je uporan u tome da neće s HDZ-om.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije