Ministar turizma Veljko Ostojić u posjetu Međimurskoj županiji

– Hrvatski turizam vidim kao integralnu ponudu mora i kontinenta – kazao je ministar turizma Veljko Ostojić za posjeta Međimurskoj županiji.

Nakon sastanka sa županijskim čelništvom podijelio je diplome petom naraštaju sommelijera iz sjeverozapadne Hrvatske, a u protokolu posjeta našao se i posjet seoskom turizmu Juras u malom Mihaljevcu, otvaranje biciklističke staze izgrađene u sklopu projekta Mura – Drava bike, te susret s susret s predstavnicima Udruge Hortus Croatiae. Jedna od tema bila je i manifestacija Urbanovo.

Ministar je podsjetio da od 1. siječnja 2013. godine PDV na sve ugostiteljske usluge, izuzev alkoholnih pića, pada na 10 posto, što će, dodao je, biti važan pomak u povećanju konkurentnosti, koji je jedan od najvažnijih ciljeva Ministarstva turizma.

Najavio je dva velika natječaja za inovacije u turizmu i potpore za razvoj turizma na cijelom području Hrvatske. Očekuje da će Hrvatska ove godine od turizma zaraditi oko sedam milijardi eura.


Matija Posavec: Od sedam kontinentalnih županija, jedino Osječko-baranjska i Međimurska bilježe rast

Broj noćenja u Međimurskoj županiji stalno raste.

Prije 12 godine zabilježeno je 18.000 noćenja, 2005. godine 30.000, a 2009. čak 69.000 noćenja. Očekuje se da će ih biti i do 80.000.

– Od sedam kontinentalnih županija, jedino Osječko-baranjska i Međimurska bilježe rast, kazao je zamjenik župana Matija Posavec. Na području Međimurske županije na raspolaganju je oko 1200 ležajeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije