Za prelošku Marinu stiže 300 tisuća kuna!

Ministar turizma donio je odluku o financiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za sportsko-rekreaciju zonu Marina Prelog.

Dana 1. lipnja 2015. godine donijeta je Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa Fonda za razvoj turizma u 2014. godini, kojom se između ostalih 54 odabranih prijava financira i projekat Grada Preloga s 300.000,00 kuna. Ovaj projekat je posebno značajan za Grad Prelog jer omogućava početak planske izgradnje prostora za Marinu, a u skladu s Detaljnim planom uređenja sportsko-rekreacijske zone Prelog.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije i dobivanjem dozvole za gradnju otvorit će se mogućnosti prijave ovog projekta na najavljene natječaje i dobivanje sredstava iz europskih fondova. Iz odluke ministra turizma vidljivo je da je odobreno samo 9 projekata u svrhu razvoja turizma na području kontinentalne Hrvatske.

Od tih 9 projekata 3 su odobrena za područje Međimurske županije, što jasno govori o prepoznavanju i važnosti projekata u turizmu za područje Međimurske županije i na nivou Republike Hrvatske. Odobravanjem ovog projekta otvaraju se nova vrata i nove mogućnosti za razvoj turizma na području Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije