kada kreću radovi u parku?

OPĆINA DOMAŠINEC Brzinska sjednica prije ljetne stanke, devet točaka za pola sata

Vijećnici su prihvatili povećanje naknade za volonterski rad načelnika Maria Tomašeka s dvije na četiri tisuće kuna

Vijećnici Općinskog vijeća Domašinca održali su već drugu sjednicu i to brzinsku. Trebalo im je otprilike pola sata da se izjasne oko devet točaka Dnevnog reda, među kojima je bio i aktualni sat. Donijeli su odluke i izabrali članove nekih tijela potrebne da bi vijeće i Općina nastavili s radom. Među ostalim s jednim suzdržanim glasom prihvatili su povećanje naknade za volonterski rad načelnika Maria Tomašeka s dvije na četiri tisuće kuna.

– Puno je posla koji obavljam za Općinu. Rijetko ili nikada si ne pišem putne troškove pa da se onda to kompenzira. Prijedlog povećanja je čisto iz razloga da ne radim baš besplatno, rekao je Tomašek.

Na aktualcu je vijećnika Kristijana Perasa zanimalo kada kreću radovi u tamošnjem parku. Načelnik je objasnio da su već trebali početi, ali s obzirom na to da još nisu da se nada da će to ipak biti ovih dana. Podsjetio je da je rok dovršetka 180 dana, odnosno do kolovoza. Pitanja su se postavljala i oko državnog zemljišta odnosno ide li u najam, na što je načelnik odgovorio da odluke još nema i da stoji na resornom Ministarstvu.

– Kad je već potegnuto pitanje zemljišta, što je sa starim ugovorima o najmu kojima bi trebali smanjiti početnu cijenu, kao što je to bilo rečeno jer je kod nas previsoki najam, pitao je Stjepan Vrzan.

– Natječaj za parcele je bio takav kakav je bio, ponuda prema aktualnom zakonu. Nisam pokretao pitanje da bi Općina bila inicijatori izmjene i dopune tih ugovora, rekao je M. Tomašek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije