PROMO

IVICA MUSTAČ: Naselja Sveta Marija i Donji Mihaljevec zaslužuju bolje!

Zašto se aktualna načelnica boji sučeljavanja s protukandidatom, što to ona skriva od biračkog tijela i širi defetizam po društvenim mrežama, pita se Ivica Mustač, kandidat za načelnika Općine Sveta Marija

Poštovane mještanke i mještani Svete Marije i Donjeg Mihaljevca,

Kandidiram se za načelnika Općine Sveta Marija i sa svojim suradnicima nudim,

STRUČNOST, PROFESIONALNOST, INFORMIRANOST MJEŠTANA O SVIM ZBIVANJIMA, MODERNO UPRAVLJANJE OPĆINOM, RACIONALNO I TRANSPARETNO TROŠENJA NOVČANIH SREDSTAVA OPĆINE UZ POVLAČENJE SREDSTAVA IZ HR I EU FONDOVA.

NAŠ OSNOVNI CILJ JE UKLJUČIVANJE MJEŠTANA U RAD NAŠE OPĆINE KROZ ANKETE, LOKALNE REFERENDUME I ZBOROVE GRAĐANA, JER UPRAVO VI PLAĆATE PUNJETE IZVORNOG PRORAČUNA NAŠE OPĆINE.

Obraćam Vam se jer je već puno mještana izrazilo veliko nezadovoljstvo o radu sadašnje načelnice i članova općinskog vjećnika njezine grupacije, te zbog njezinih nerealnih populističkih obećanja i vrlo male realizacije projekata, planiranih u strateškom programu općine Sveta Marija, koji je morao biti završen 2020 godine.

Tijekom prve kampanje za načelnicu, obećala je da svoju dužnost neće obavljati profesionalno, već kao VOLONTER, ali to je obećanje vrijedilo samo za izbornu promidžbu, uostalom kao i sva ostala njezina prazna obećanja.

I uz sve to još slijedi:

Negativni financijski nalaz Državne revizije, Općine Sveta Marija za 2018. godinu. Gdje se izrijekom navodi da rashodi za službena putovanja samo u 2018 godini, ostvareni su u iznosu 14.989,00 kn, od čega se 13.747,00 kn, odnosi na naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe (u iznosu 2,00 kn po prijeđenom kilometru), prema ispostavljenim putnim nalozima. Navedeni putni nalozi nisu ovjereni, nemaju redni broj i ne sadrže izvješća sa službenih putovanja i druge dokaze o obavljenom službenom putu, znači neispravni su.

Putem blagajne je tijekom 2018. godine isplaćeno u kešu 333.889,00 kuna.

Blagajničko poslovanje nije uredno vođeno.

Cijeli nalaz državne revizije možete naći na stranicama Državne revizije – Državna revizija Općine Sveta Marija za 2018. godinu.

Nadalje, Općina – načelnica nije pri davanju poslova pojedinim izvođačima radova, poštivala Pravilnik o javnoj nabavi, nije imala prikupljene zakonski obvezne (3)-tri ponude, niti je izdavala narudžbenice za dogovorene poslove, već se sve usmeno dogovaralo, što dakako proizvodi velike sumnje o ispravnom trošenju proračunskog novca Općine Sveta Marija.

Državna revizija dala je čak 20 naloga kojima se nalaže Općini Sveta Marija da uskladi svoje poslovanje sa zakonskim okvirima, što jednostavno više nije moguće učiniti, jer su proračunski novci potrošeni.

Program koji mi nudimo je usklađen sa vremenskim periodom od jednog četverogodišnjeg mandata, mada ćemo novom izradom Strateškog programa naše Općine za oba naselja Svetu Mariju i Donji Mihaljevec, obuhvatiti duži vremenski period do 2030. godine jer su potrebe razvojnih projekata naše Općine, jednostavno tako velike da ih je nemoguće ostvariti u jednom mandatu.

RAZVOJ OPĆINE – PROGRAM – za naredno mandatno razdoblje:

01. Izrada novog stateškog programa razvoja naše općine do 2030. godine.
02. Nastavak i dovršetak izgradnje školske sportske dvorane
03. Sanacija svih ulica u oba naselja naše općine, nakon izgradnje fekalne kanalizacije, (uz primjenu tri izgledna racionalna tehnička rješenja sanacije).
04. Sanacija i izvođenje oborinske kanalizacije u oba naselja naše općine (dovođenjem u ispravno funkcionalno stanje do recipijenta).
05. Dovršetak radova uređenja oko župne crkve BDM (uz primjenu nužnih racionalnih tehničkih promjena – fontana solar).
06. Izrada detaljnih planova uređenja za stambene i gospodarske zone za oba naselja, Svetu Mariju i Donji Mihaljevec
07. Rekonstrukcija – nadogradnje građevine dječjeg vrtića (priprema projektno-tehničke dokumentacije za kompletnu nadogradnju).
08. Inicirati izgradnju pješačko biciklističkih staza uz državnu cestu d-20, unutar prostora oba naselja, svete marije i donjeg mihaljevca iz programa sigurnosti prometa hrvatskih cesta.
09. Stvaranje vlasničkih uvjeta i priprema tehničke dokumentacije za izgradnju sportske dvorane u donjem mihaljevcu, što je sadržano u ppu-a za naselje donji mihaljevec pod oznakom: r1, r2 i t3, kartografskog prikaza br. 4b.
10. Stvaranje vlasničkih uvjeta za rekonstrukciju kulturno-obrazovnog centra, kao naše arhitektonsko-kulturno nasljeđe, tretiran kao zaštićeni spomenik kulture pod upravom Ministarstva kulture, centar će biti namjenjen za edukaciju mještana, koji su van zakonskog obrazovnog sustava.
11. Kompletiranje infrastrukture u gospodarskoj zoni buzovica uz donošenje poticajnih mjera za njezino gospodarsko pokretanje.
12. Praćenje tijeka rada, sufinanciranjem svih udruga na području naše općine za oba naselja, Sveta Marija i Donji Mihaljevec.

U našoj kandidacijskoj listi za izbornu kampanju, svi kandidati su dobrovoljno pristupili, bez nagovaranja i nekakvih lažnih obećanja i ja ću osobno, ako dobijemo povjerenje vas birača, dužnost načelnika obavljati ću volonterski, jer naš je izvorni proračun jednostavno tako mali, da nema prostora za angažman profesionalnog načelnika, kao što je to sada slučaj sa načelnicom

Jer mi si jednostavno ne možemo dozvoliti da je u (2)-dva mandata samo na načelnicu potrošeno 1,2 mil. kuna, što je vrijednost, kao da smo (2)-dva puta izbetonirali temelje Školske sportske dvorane, takova rastrošnost je jednostavno nedopustiva.

Kada vam je za dva mandata aktuelne načelnice, najveća investicija izgradnja zgrade Općinske uprave, na koju je potrošeno više od 2,0 mil. kuna, molim Vas o ćemo mi pričamo.

U našem timu kandidacijske liste-grupe birača, to su sve obrazovani i iskusni ljudi koji znaju živjeti od svojeg rada i koji vole svoja mjesta u kojima živimo, vjerujte da pored mene imamo još četvoricu kandidata, koji bi isto tako mogli biti načelnici Općine, jer posjeduju takove kvalitete, znanja i stručnosti.

Naravno to je i veliko prisustvo temperamentne mladosti u našoj ekipi, koji će svojom mladošću i inovativnošću doprinositi dinamičnom radu naše ekipe, ako dobijemo Vaše povjerenje.

Mišljenja sam da je to prilika koju ne bismo smjeli svi skupa propustiti, ako želimo napredak naše Općine za oba naselja i Svetu Mariju i Donji Mihaljevec, jer svi mi ipak:

ZAVREĐUJEMO BOLJE !!!

Nezavisna lista – Ivica Mustač na ovim lokalnim izborima za župana će podržati kandidata HDZ-a, Gorana Gotala.

Ivica Mustač,
kandidat za načelnika Općine Sveta Marija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije