PROMO

VIDEO Dario Friščić uz podršku župana Posavca: ‘Mijenjajmo Kotoribu na bolje!’

- Dajte svoj glas našoj listi za Općinsko vijeće pod brojem 3 i meni kao načelniku pod brojem 2. Mijenjajmo Kotoribu na bolje - nećemo Vas iznevjeriti! - poručuje Dario Friščić

Dario Friščić kandidat je za načelnika Općine Kotoriba. Podržavaju ga župan Matija Posavec sa strankom Matija Posavec – Nezavisna lista te HSLS.

– Drage Kotoripčanke i Kotoripčani,

prvi put se kandidiram za načelnika Općine Kotoriba, potaknut Vašom podrškom i željom za promjenama. Vjerujem da Kotoriba može i zaslužuje bolje te sam taj izazov prihvatio odgovorno i ozbiljno. U prvi plan stavljam sve Vas koji pridonosite razvoju Kotoribe, svatko na svoj način.

Velikim problemom smatram činjenicu da nemamo slobodnih gradilišta za izgradnju kuća, dok nam istovremeno stare i derutne kuće zjape prazne. Koliko je mladih otišlo iz Kotoribe zbog toga? Nedopustivo! Moramo naći način da im osiguramo ostanak i dolazak u Kotoribu, a tu rad Općine smatram ključnim čimbenikom. To je jedan od najvažnijih problema, ali možemo i dalje – problem romske manjine koju bi trebalo humano preseliti, premalo turističkih, kulturnih i sportskih sadržaja… Već puno desetljeće se po tim pitanjima ništa ne mijenja i zbog toga sam se odlučio na kandidaturu za čelno mjesto Općine Kotoriba.

Jedan od prvih zadataka bit će mi smanjenje komunalne naknade i cijene vrtića čime ću sve Vas osloboditi dijela troškova. Digitalizirat ću proces trošenja proračunskih sredstava Općine, kako biste svi imali uvid u to na što se troši Vaš novac. Moramo poraditi na izgradnji dodatnih dječjih igrališta, kao i teniskih igrališta zbog sve većeg interesa Kotoripčana za tim sportom.

Nova gradilišta možemo stvoriti otkupom i rušenjem derutnih kuća, a jedna od dugoročnih vizija mi je pretvaranje prostora između crkve i groblja u urbano središte Kotoribe koje će privlačiti mlade obitelji. Prostor uz rijeku Muru moramo aktivirati i turistički iskoristiti sadržajima poput šetnice.

Rad Općine moramo usmjeriti na privlačenje što više sredstava iz natječaja europskih fondova. Uz njih, brojni su i natječaji ministarstava čijim sredstvima možemo, primjerice, revitalizirati i poribiti naše vode, organizirati kulturne događaje i drugo.

Što se tiče korištenja sredstava iz EU fondova, dosadašnje vodstvo Općine odustalo je od financiranja projekta stare škole iz EU fonda, kako bi ‘mogli’ uložiti vlastita sredstva za rekonstrukciju iste. Kakva je to sposobnost i odgovornost nadležnih koji odbace dobivenih cca sedam milijuna kuna?

Isto tako moram napomenuti da imamo veliki problem u realizaciji i završetku izgradnje stadiona s popratnim sadržajima, gdje se izgradnja dovela u pitanje, izvođači su napustili gradilište, a sve zbog toga što se Općina sada ne želi uključiti u razliku financiranja EU projekta za koji je klub već osigurao 7,4 milijuna kuna. Razliku koja se javila, između ostalog zbog poskupljenja cijene rada i materijala, od oko 1,6 milijuna kuna prema dogovoru je trebala osigurati Općina.

Uvjeren sam da dobar dio tih problema i ideja možemo riješiti i provesti u djelo u suradnji s Međimurskom županijom, kao i dobiti njihovu pomoć u financiranju brojnih drugih projekata bitnih za Kotoribu. Upravo zbog toga mi je itekako važna podrška župana Matije Posavca koji je zbog moje spremnosti za promjenama odlučio podršku u kandidaturi pružiti meni, a ne dosadašnjem vodstvu Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije