Donjomeđimurski načelnici protiv poskupljenja učeničkih karti

U Donjem Vidovcu su se sastali načelnici donjomeđimurskih općina i grada Preloga s predstavnicima Udruge roditelja i predstavnikom prijevoznika. Grupa “M” je preuzela linijski prijevoz u županiji i prevozit će učenike, polaznike srednje škole u Prelogu iz Kotoribe, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Svete Marije.

Načelnici poštuju takav dogovor ujedinjenih međimurskih prijevoznika u grupi “M” i Međimurske županije, ali se ne slažu da se za učenike s njihova područja  povisuje cijena koja je dogovorena prije početka školske godine.

Stajalište općinskih čelnika i njihov zaključak prenio nam je domaćin sastanka Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec. – Mi smo prije početka školske godine dogovorili cijenu s prijevoznikom Vectum d.o.o. iz Preloga. Njegov ulazak u grupu “M” i preuzimanje prijevoza učenika s našeg područja od strane te grupe znači i preuzimanje postignutog dogovora za ovu školsku godinu, a to znači da je nekorektno povisivati prije dogovorenu cijenu.

Preuzimanjem prijevoza trebaju preuzeti i poštovati prije ugovorenu cijenu. Držimo da bi prijevoz i inače trebao biti jeftiniji kada voze domaći prijevoznici, jer bi im troškovi trebali biti nešto manji nego prijevozniku sa strane, rekao je Grivec te napomenuo da su iste jedinice lokalne samouprave i s Presečki grupom postigle bolje cijene nego ih je tada postignula županija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije