Intervju Mario Moharić: Najodvratnija je laž da sam zaposlio ljubavnicu

Intervju Mario Moharić: Najodvratnija je laž da sam zaposlio ljubavnicu

Nakon što smo ranije objavili intervju sa Dragutinom Glavinom, sljedeći u nizu intervjua koji radimo sa međimurskim zastupnicima u aktualnom sazivu Sabora je sa saborskim zastupnikom Marijem Moharićem (SDP).


Mario Moharić rođen je 1970. godine i najmlađi je saborski zastupnik iz Međimurske županije. SDP-ov je načelnik Općine Goričan u kojoj vlada u najmanju ruku neobična politička situacija. Čeka se da Ministarstvo uprave svojim pravorijekom razriješi gordijski čvor i omogući normalno funkcioniranje Općinskog vijeća i izvršne vlasti.

eMedjimurje.hr: Prvi dojmovi iz Hrvatskog sabora? Jeste li se snašli?

Dojmovi su u okviru očekivanog. Sudjelovao sam u vrlo važnom trenutku kad je Hrvatska dobila novu vladu s novom šansom za razvitak države. Snašao se jesam, pomoglo mi je i to što imam dosta poznanika koji su saborski zastupnici.

eMedjimurje.hr: Za što ćete se kao zastupnik zalagati?

Zalagat ću se da se više vrednuje međimurski kraj u smislu državnih investicija, te da se praktični problemi, kao na primjer predfinanciranje europskih projekata, sustavno riješe.

eMedjimurje.hr: Što stanovnici Međimurske županije mogu očekivati od Vašeg mandata zastupnika? Možete li utjecati na odluke važne za Međimurje?

Međimurci od moga mandata mogu očekivati punu pristupačnost svim problemima i njihovu prezentaciju na mjestima gdje se oni mogu riješiti. Mislim da svakako nas četvero zastupnika iz Kukuriku koalicije imati snagu da se izborimo za Međimurske interese, iz čega ne isključujem i suradnju sa ostalim zastupnicima iz Međimurja.

eMedjimurje.hr: Postoji li mogućnost da se u Saboru stvori “međimurski lobi”, odnosno, je li moguća suradnja svih zastupnika iz ove županije?

Dosadašnja praksa nam govori da je to teško ostvarivo, no ja mislim da je takova suradnja moguća.

eMedjimurje.hr: Ostajete li i dalje načelnik Goričana i kakva je trenutno situacija u Općini?

Načelnik ostajem do kraja mandata na koji sam izabran, naglašavam – u prvom izbornom krugu. Politička previranja se odnose na Stijepana Blagusa, koji je isključen is HSU-a, HNS je praktično isključio vijećnike koji su izabrani na njihovoj listi te se pokušavaju prebaciti u neku drugu stranku, a jedini stranački vijećnik u današnjem Općinskom vijeću je vijećnica HDZ-a. Tako je zapravo skup nazvan “zbor mještana” bio skup HDZ-a s deset sudionika koji nisu bili iz te skupine, a koji je i HDZ organizirao. Za voditelja je odabran upravo Blagus.

eMedjimurje.hr: Tko je, po Vama, krivac za sve te događaje u Općini Goričan?

Kad se Ministarstvo uprave odredi prema mojem zadnjem dopisu u kojem tražim ocjenu zakonitosti sazivanja sjednica i tako donesenih odluka, prema toj odluci ću i postupati.

 


eMedjimurje.hr: Za neke je Vaše visoko mjesto na listi Kukuriku koalicije bilo svojevrsno iznenađenje. Zašto?

Prema rezultatima na posljednjim stranačkim izborima, na kojima sam dobio najviše glasova za potpredsjednika stranke, te kao osoba koja je dobila tri puta lokalne izbore, i to svaki put s većim rezultatom, nisam mogao biti nikakvo iznenađenje.

Za lokalne izbora 2009. plan HDZ-a bio je da mi se onemogući izlazak na izbore jer sam otpustio njihovog člana i tada pročelnika općinskog upravnog odjela, pa su 2008. godine njihovi vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv mene na kojoj je bio i potpis spomenutog Blagusa.

Taj kompletni spis tada sam predočio županijskom i državnom vodstvu stranke. Druga kaznena prijava dolazi ove 2011. godine od istog S. Blagusa kao odmazda za njegovu smjenu koju su zatražili gotovo svi vijećnici svojim potpisima, uključujući i ovih šest koji ga sada podržavaju.

To su dakle, ukupno dvije kaznene prijave. Važno je spomenuti da se ne radi o bilo pogodovanju nekome ili osobnoj koristi, dakle korupciji, nego o odgovornosti za sprovođenje odluka Općinskog vijeća, koje, kako se tvrdi, nisu bile utemeljene na zakonu.

Politički me se pokušava oblatiti na najodvratniji način – lažnim podacima o kaznenim prijavama i o zapošljavanju ljubavnice, što je najodvratnija laž.

Vjerujem u institucije ove zemlje i uvjeren sam da sam postupao sukladno zakonskim propisima, što ću uskoro moći i dokazati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije