Predložit ćemo da Zakon o pravima branitelja postane ustavni

Predložit ćemo da Zakon o pravima branitelja postane ustavni

Vjerujem da će doći taj dan kad će većina zastupnika u Saboru dići ruku za zakon koji će značiti sigurnost i pravnu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji – kazala je J. Kosor i poručila: “Idemo raditi ponosno za Hrvatsku!”

J. Kosor je u četvrtak u večernjim satima doputovala je u Čakovec, gdje je u povodu 20. obljetnice pada Vukovara na rotoru u Vukovarskoj ulici zapalila svijeću poginulim braniteljima. Pokraj rotora HDZ je postavio štand i govornicu, a na razglas su se puštale pjesme Thompsona, Škore…

– U ime svoje stranke mogu reći da nikad nećemo zaboraviti i dopustiti da se zaboravi doprinos svih hrvatskih branitelja slobodi. Nećemo dozvoliti da se zaboravi doprinos prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika naše stranke dr. Franje Tuđmana u stvaranju Hrvatske. Štitit ćemo Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i ponovno ćemo predložiti da postane ustavni zakon.

Vjerujem da će doći taj dan kad će većina zastupnika u Saboru dići ruku za zakon koji će samo značiti sigurnost i pravnu zaštitu – kazala je J. Kosor i poručila: “Idemo raditi ponosno za Hrvatsku!”. U III. izbornoj jedinici očekuje bolji rezultat nego prije četiri godine.

– Za HDZ utrka je teška, no i dalje ćemo ukazivati na sve propuste koje su činili i čine stranke Kukuriku koalicije – rekla je J. Kosor.

U HDZ-u su novinarima rekli da na paljenje svijeće J. Kosor dolazi kao predsjednica HDZ-a, a pola sata kasnije na svečanost udruge Zrinske garde, čija je članica, došla je kao predsjednica Vlade.

Zrinska garda organizirala je svečanost u povodu proglašenja spomendana Zrinskih i Frankopana 30. travnja. U atriju Starog grada predala je prijavak povijesnoj postrojbi Zrinske garde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije