Dr.sc. Predrag Kočila: Nisam na listi, ali podržavam prof.dr. Jurčića

Dr.sc. Predrag Kočila: Nisam na listi, ali podržavam prof.dr. Jurčića

Točno je da podržavam na predstojećim parlamentarnim izborima Nezavisnu listu prof.dr.sc. Ljube Jurčića jer mi se sviđaju ideje i program koji on predstavlja. Nije politički blefer, već ima apsolutni kredibilitet za ono što govori jer preferira kompetenciju, a ne prepotenciju, nudi realna rješenja bazirana na stručnosti i ne upušta se političke obračune na osobnoj razini.

No, to ipak ne znači da nužno moram biti na listi za Sabor. Točno je da nisam prihvatio biti članom kandidacijske liste za III. izbornu jedinicu iz razloga što smatram da svi kandidati koji su na listi za Sabor, a prije svega prvi na listi, moraju nužno i isključivo imati prebivalište na području izborne jedinice za koju se kandidiraju.

U konkretnom slučaju svi bi kandidati trebali biti sa područja III. izborne jedinice, odnosno s područja Međimurske, Varaždinske ili Krapinsko-zagorska županije, što na žalost ni ovdje, kao ni kod lista mnogih drugih stranaka nije slučaj – navodi u priopćenju dr.sc. Predrag Kočila, županijski vijećnik Nezavisne liste Josipa Posavca.

– Prof.dr.sc. Ljubo Jurčić je u razgovorima sa mnom izrazio namjeru da u budućnosti zajednički surađujemo, a hoće li do suradnje doći ili ne, vrijeme će pokazati. Sve one koji očekuju odgovor kako smo Josip Posavec i ja posvađani ili da između nas postoje neke tenzije, morat ću razočarati.

Dapače, dao  mi je potpunu podršku u svim mojim odlukama te i dalje korektno i politički surađujemo. I on i ja smo već nekoliko puta i na sjednicama Skupštine Međimurske županije pokazali da mislimo svaki svojom glavom i da glasujemo svaki po vlastitoj savjesti – zaključuje dr.sc. P. Kočila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije