“Ni župan ni zamjenik si u skladu s kriznim vremenima nisu smanjili plaće”

“Ni župan ni zamjenik si u skladu s kriznim vremenima nisu smanjili plaće”

– Do sada smo zabilježili samo tri prepoznatljiva vlastita projekta aktualne županijske vlasti.

Prvo: Gradnja i postavljanje četiri drvene kućice za prodaju turističkih suvenira međimurskih obrtnika. Rezultat: Plesale su samo jedno ljeto!

Drugo: Organiziranje prijevoza učenika u autobusnom prijevozu za 1 kunu.Rezultat: Raspad sustava i ukidanje besplatnog prijevoza učenika srednjih škola!

Treće: Ustupanje školskih športskih dvorana osnovnih i srednjih škola športskim klubovima. Rezultat: prelijevanje negativnih rezultata poslovanja Županije na osnovne i srednje škole! Uz navedeno, aktualna vlast i župan Perhoč uglavnom se bave kadroviranjem na svim razinama od upravnih odjela, poduzeća, ustanova i škola – kazao je završno Josip Posavec na konferenciji za novinare u srijedu.

Nezavisni vijećnik dr.sc.Predrag Kočila istaknuo je da je bruto plaća zamjenika župana oko 300.000 kuna godišnje, što će za četiri godine mandata biti oko 1.200.000 kuna, a konkretnih rezultata njegova rada, dodao je, nema.

– Ne smiju se nikako zaboraviti drvene turističke kućice koje su bile njegov projekt, a sa kojim je stvorio minus od preko 100.000 kuna, a koje će se, kako stvari stoje, u najboljem slučaju iskoristiti za ogrjev. Ni župan, a niti njegov zamjenik nisu u skladu s kriznim vremenima smanjili svoje plaće – rekao je Kočila. Službeni automobil Međimurske županije sve se više, tvrdi, koristi u privatne i stranačke svrhe (prvenstveno HNS-a), čime se još više opterećuje županijski proračun.

Matija Posavec je promoviran kao najzaslužniji, a ni u kom pogledu nije zaslužan za provođenje i završetak IPA projekta “Razvoj investicijskog okruženja” jer on nema baš nikakve s gospodarstvom, kao ni s bilo kojim drugim projektom, već je to isključivo zasluga djelatnika REDEA-e, u ovom slučaju Ane Kralj. Sramotno je kad se jedan političar stavlja iznad struke i stručnosti ljudi koji rade u ovoj agenciji, a sve u svrhu samopromocije i obmane javnosti kako nešto konkretno radi u interesu Međimurja – istaknuo je P. Kočila na konferenciji za novinare.

Uz ostalo, iznio je podatak da jedino Međimurska županija nije raspisala natječaj za subvencije u poljoprivredi za 2011. godinu, a ocijenio je i da bi bilo moralno da svi članovi Upravnog vijeća ŽUC-a daju ostavku jer očito nisu u stanju izabrati ravnatelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije