Dragutin Glavina kandidat međimurskog HNS-a za Sabor

Dragutin Glavina kandidat međimurskog HNS-a za Sabor

Dragutin Glavina iz Preloga kandidat je HNS-a Međimurske županije za zastupnika u Hrvatskom saboru iz III. izborne jedinice. Odlučeno je to tajnim glasovanjem u utorak.

Glavina je dobio 62 posto glasova, a mjesto na listi Kukuriku koalicije doznat će za nekoliko dana.

O mjestima na listi još nismo raspravljali, no sigurno je da će HNS Međimurja imati svog saborskog zastupnika – ocijenio je na konferenciji za novinare u Čakovcu predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec, koji za koaliciju očekuje najmanje deset mandata u III. izbornoj jedinici.

U toj jedinici HNS očekuje i najbolje rezultate. Glavina je već treći mandat gradonačelnik Preloga.

Branit ću interese Međimurja u Hrvatskom saboru. Prelog je za mog mandata postao sredina o kojoj se govori s uvažavanjem. Ne manjka mi ni optimizma, a niti energije – kazao je D. Glavina, koji će, uđe li u Sabor, nastaviti obnašati dužnost gradonačelnika.

Glavina je i prije četiri godine dobio najviše glasova u HNS-u, no odlučeno je da kandidat bude Dragutin Lesar, koji je ubrzo izašao iz HNS-a i postao vođa Hrvatskih laburista.

 

Predsjedništvo Međimurskog HNS-a predstavilo svog stranačkog kandidata za sabor. S lijeva: Karolina Juzbašić, Matija Posavec i Dragutin Glavina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije