MALA SUBOTICA Roditelji više neće djecu u vrtiće upisivati van općine

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je Malu Suboticu povodom kandidiranja projekta Rekonstrukcije i izgradnje Dječjeg vrtića ‘Potočnica’ Mala Subotica. Projekt je ostvario pravo na potporu od 4.380.427,19 kuna sa 65 bodova te 12. mjestom na rang listi.

Načelnik Male Subotice Valentino Škvorc sastanak je započeo pozdravima upućenim ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Darku Horvatu te vijećnicima i vijećnicama Male Subotice. Uvodnim riječima predstavio je detalje općine te istaknuo problem s kojim se susreo Dječji vrtić “Potočnica” Mala Subotica.



– Roditelji djecu upisuju u vrtiće izvan općine zbog kapaciteta vrtića koji ih na to prisiljava. Vrlo nam je bitan i jaslički dio vrtića koji će se realizirati s dogradnjom. Sretni smo i veselimo što će se ovim projektom ostvariti podizanje standarda općine, rekao je načelnik Valentino Škvorc.

Darko Horvat ovaj je projekt nazvao jednim od projekata s najizdašnijom potporom u iznosu do sada u Međimurskoj županiji i time zahvalio ministru.

– Uz potrebu nadogradnje vrtića i 10-ak projekata na kojima se radi, cilj je sprječavanje iseljavanja s prostora cijele Hrvatske, kazao je Horvat.


Problema s iseljavanjem iz ruralnih dijelova u urbane dotaknuo se i ministar poljoprivrede.

– Velika većina stanovništva bavi se poljoprivredom i naravno ako želimo da ljudi ostanu živjeti na selu nisu dovoljni samo moderniji strojevi već i dobra infrastruktura te zato poduzimamo ove mjere, dodao je ministar Tolušić.

Oduševljenje nije sakrila ni ravnateljica Dječjeg vrtića “Potočnica” Marija Molnar koja je se ovime bavi već više od 30 godina.

– Radujem se što konačno možemo krenuti u adaptaciju postojećeg dijela zato što već vapi za obnovom. Nadam se da će sve ići po planu i da ćemo s idućom pedagoškom godinom normalno krenuti i s jaslicama, rekla je Molnar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije