Antun Marodi (HDZ) zatražio odgovornost župana i sjednicu radi iseljavanja

Na aktualcu Skupštine Međimurske županije oštar je prema županu bio HDZ-ov vijećnik Antun Marodi, pitajući župana Posavca o utjecaju trenutne gospodarske situacije u Međimurju na demografsku sliku Međimurja.

– U vašem devetogodišnjem mandatu kao dožupana i župana Međimurje je i nadalje županija s najnižim plaćama u Hrvatskoj, a Međimurci odlaze u potrazi za boljim životom i boljim plaćama. Statistika pokazuje da Međimurje broji oko 113.000 stanovnika prema popisu iz 2011., a broj nezaposlenih je od prije 9 godina pao s 9000 na 3000. Broj zaposlenih od prije 9 godina bio je 40.000 a taj je broj i danas isti u odnosu na 2008, upozorio je Marodi.

– Nadalje, ističe vijećnik Marodi, brojimo 6000 mladih školovanih u koje smo ulagali, a napustili su Međimurje zajedno s obiteljima radi viših plaća i kvalitetnijeg života. Ako računamo da broj ljudi od 6000 uključuje i tri člana obitelji, slobodno možemo govoriti o brojci od 18.000 iseljenih Međimuraca koji su napustili Međimurje, što je 20 posto. Sela nam stare, prazne se i propadaju i smatram župane da ste vi odgovorni za to. Kojim mjerama mislite rehabilitirati međimursko selo kao temelj ruralnog razvoja? – upitao je Marodi župana Posavca te istaknuo da u HDZ-u znaju podići plaće i imaju viziju razvoja. Stoga je i zatražio tematsku sjednicu Međimurske županije na temu iseljavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije