SELNICA Takozvani ‘ležeći policajci’ pozvani u Ulicu Zrinskih

Stanovnici Ulice Zrinskih u Selnici izloženi su svakodnevnom teroru vozača osobnih automobila i motorkotača koji se natječu tko će brže i snažnije voziti ovom ravnom ulicom, koja je ujedno i dio županijske ceste Mursko Središće-Selnica.

Općinska vijećnica Mihaela Kočila na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, ukazala je na ovaj problem te predložila postavljanje ‘ležećih policaja’ ili nečeg drugog što bi obuzdalo nesavjesne vozače.

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, kazao je kako je prije 5 godina potpisana peticija kojom 250 potpisnika traži na cestu postavljanje ‘otoka’, a peticija je uredno predana Županijskoj upravi za ceste (ŽUC), koja pak je odgovorila kako pravilnik MUP-a ne prepoznaje pojam ‘otoka’ i ‘ležećih policajaca’ te je to propalo.

Vičević je kazao kako su međimurski župan Matija Posavec i Ljerka Cividini, ravnateljica ŽUC-a obećali kako će se ovaj problem riješiti nakon što se u Ulici Zrinskih izgradi kanalizacija.

Prije desetak godina u ovoj selničkoj ulici bili su postavljeni ‘ležeći policajci’ koji su izazvali niz negativnih reakcija, prvenstveno jer su bili postavljeni na dijelu koji niti je na početku niti na kraju ulice i nisu obuzdali one koji voze brzinom većem od znakom dopuštene.

Stoga, ali drugih razloga oni su uklonjeni s kolnika, ali ostali su nesavjesni vozači, koje će se pokušati obuzdati mjerama koje je još kao općinski vijećnik, predlagao Ervin Vičević aktualni općinski načelnik, a to je postavljanje otoka na kolniku, kao što je to u susjednoj Sloveniji (prekmurju) ali i u nedalekoj Austriji i što se pokazalo efikasnije od drugih oblika preodgoja vozača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije