PLJESAK ZA MDS Nagrade najboljim međimurskim studentima

U četvrtak, 28. rujna su na maloj svečanosti čelnici MDS-a dodijelili su Nagrade za izvrsnost za četvero najboljih međimurskih studentica i studenata na Međimurskom veleučilištu.

Nagrada u visini od 500 kuna, dodjeljuje se najboljim međimurskim studentima po studijskim grupama, tako da su nagrade dobili:

Preddiplomski stručni studiji

Održivi razvoj – Karla Cerković, Mala Subotica,
Računarstvo – Sebastijan Sakač, Grkavešćak
Menadžment turizma i sporta – Matija Brumen, Čakovec

Specijalistički stručni studij

Menadžment turizma i sporta – Robert Jambrović, Draškovec



Tom prilikom je predsjednik MDS-a Željko Pavlic čestitao nagrađenim studentima za izvrstan uspjeh, zahvalio svima onima koji su se pridružili MDS-ovim akcijama za prikupljanje sredstava za Fond i podsjetio da Međimurski demokratski savez, od samog svog osnutka 2005. godine, na različite načine pomaže međimurske studente i da je MDS jedina politička stranka koja djeluje na takav način.

U nastavku je Pavlic naglasio:

– Međimurski demokratski savez si je u svom osnivačkom temeljnom programu ‘Međimursko protuletje’ zadao zadatak da formira Fond za stipendiranje međimurskih studenata. Fond je odmah formiran i već 2006. godine dodijeljeno je 30 stipendija, za što je odvojeno 150 000 kuna vlastitih sredstava.

MDS je tada imao saborskog zastupnika i time osiguran godišnji prihod iz državnog proračuna, od čega smo polovicu odvajali za stipendije. Uz pomoć studentima upozorili smo i na mali broj visokoobrazovanih ljudi u Međimurju u odnosu na Hrvatsku, a i na socijalnu dimenziju obrazovanja, jer su Međimurci uz najmanje plaće i velika odricanja školovali svoju djecu.

Tokom ovih prvih 10 godina postojanja MDS-a, preko Fonda je potpomognuto više od 100 studenata, za što je odvojeno preko 300.000 kuna. Unatrag nekoliko godina potpore – Nagrade se dodjeljuju u suradnji s Međimurskim veleučilištem, kojem zahvaljujem na suradnji, a koji nam daju imena najboljih međimurskih studenata s pojedinih studijskih programa i koje MDS danas, makar i skromno, nagrađuje za izvrsnost.

Mislimo da je bitno ove studentice i studente i javno istaknuti kao primjer budućim studentskim generacijama.

U prigodnom programu nastupili su Lea Šprajc iz Šenkovca i Filip Horvat iz Svete Marije, izvodeći međimurske pjesme, a međimurski spisatelj iz Preloga Božidar Glavina darovao je dobitnicima svoj najnoviji rad slikovnicu ‘Mišeki’ pisanu na kajkavskom jeziku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije