KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Ljudevit Bošćak novi predsjednik OV Nedelišća

U utorak, 20. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće gdje je proceduru konstituiranja vodio Branimir Posavec, pročelnik Ureda državne uprave Međimurske županije.

Prema izvješću Mandatne komisije lista SDP, HSU, HNS, Laburisti i MDS na lokalnim izborima 21. svibnja dobila je 13 vijećničkih mjesta i to redom Darko Dania, Hrvoje Kolman, Marjan Marciuš, Vitomir Kirić, Vanesa Čuka, Ivan Marciuš, Darinka Pergar, Magdalena Špicar Marciuš, Ljudevit Bošćak, Sara Horvat, Tomica Novak, Radmila Kopačević i Željko Ciglarić.

HDZ i HDS dobili su tri mjesta i to Robert Grudić, dr. med. sc, Dijana Posavec, mr. sc i Franjo Cimerman. Živi zid i Međimurska stranka dobili su jedno mjesto koje je pripalo Anni Bratković. Radovan Balog s liste SDP, HSU, HNS, Laburisti i MDS, pripadnik je romske nacionalne manjine kojoj se jamči zastupljenost u Općinskom vijeću, a sukladno Ustavnom zakonu o pravom nacionalnih manjina pripalo mu je 18. mjesto za člana Općinskog vijeća Nedelišća.

Svi su oni položili svečane prisege. Mandatna komisija je utvrdila kako Darku Daniji iz Nedelišća mandat miruje po sili zakona, iz razloga što obavlja nespojivu dužnost načelnika Općine Nedelišće. Umjesto njega, a sukladno sporazumu koalicijskih stranaka, kao zamjenicu SDP određuje Ivanu Pozvek iz Pretetinca.

Zahtjev za mirovanje mandata iz osobnih je razloga podnio Robert Grudić, dr. med. iz Nedelišća s koalicijske liste HDZ-MDS, a na njegovo je mjesto u Vijeće ušao Ivan Klekar iz Nedelišća. Izabrana su i dvojica dopredsjednika Vijeća, to su Ivan Marcijuš i Hrvoje Kolman. Jedan glas u Vijeću je bio protiv njihovog izbora, dok su za predsjednika Bošćaka dva vijećnika bila suzdržana.

– Radostan sam što će u Vijeću raditi i mlade i sijede glave, a što je jamstvo kako će Općina Nedelišće imati daljnji nezaustavljivi razvoj, rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća, dok se načelnik Dania zahvalio svima koji su radili za dobrobit Opčine u prošlom sazivu, a nove je pozvao da ih slijede za dobro Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije