BEZ VIJEĆA Prijete li Donjoj Dubravi novi izbori?

Za utorak, 20. lipnja sazvana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koju je na početku vodio Milorad Novković, predstavnik iz Ureda državne uprave Međimurske županije koji je pročitao rezultate lokalnih izbora.

HNS je na lokalnim izborima u svibnju dobio pet vijećničkih mandata, koaliciji HDZ-HSS-HSLS također je pripalo pet mandata, dok je koalicija SDP – Laburisti dobila jedan mandat. Za načelnika je izabran Marijan Varga (HNS), dok je zamjenik njegov stranački kolega Vladimir Čituš.

Prisegu kao članovi Općinskog vijeća dali su: Zlatko Ljubek, Tatjana Posavec, Nada Lisjak, Zoran Horvat, Josip Ribić, Dražen Miser, Martina Detelj, Zlatko Haramija, Damir Vidović, Igor Mikor i Mario Mikulan.

Odmah nakon izbora znalo se da će se ‘koplje lomiti’ oko mandata SDP-a i Laburista kojeg je dobio Mario Mikulan. To se pokazalo točnim. Sve je išlo glatko do izbora predsjednika Općinskog vijeća.

HNS je predložio da to bude Tatjana Posavec, a HDZ Mario Mikulan. Sve oči bile su uprte u Marija Mikulana koji je na kraju bio suzdržan za oba prijedloga.

Milorad Novković mogao je samo konstatirati da predsjednik Općinskog vijeća nije izabran i prekinuti sjednicu. Idući pokušaj konstituiranja Općinskog vijeća mora biti u roku 30 dana. Dogovora zasad nema jer je koalicija SDP-Labursti odlučila ne podržati ni jednu stranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije