HNS predstavio kandidate koalicije za nadolazeće lokalne izbore

U ležernoj i opuštajućoj atmosferi, kakva se rijetko viđa na političkim skupovima, 11. svibnja je u Katoličkom domu u Čakovcu održano predstavljanje kandidata koalicije HNS-a, HSLS- a NS Reformista za lokalne izbore 2017 prenosi medjimurjepress.

Bilo je to predstavljanje bez parola, obećanja, ali s vidljivim rezultatima koje su predloženi kandidati ostvarili u svojim sredinama, od župana pa do mnogih načelnika općina, a koji kao jaki pojedinci sačinjavaju ovu koaliciju.

Politika kakvu Hrvatska zaslužuje to je politika koju vode načelnici općina u Međimurju i vaš župan – rekao je čelnik HNS-a Hrvatske Ivan Vrdoljak, koji je došao podržati kandidate. Ono što je učinjeno u županiji u teškim vremenima, zaista je vizionarski -nastavio je Vrdoljak. I ono što vi imate u Međimurju, čuvajte to na ovim izborima.

Nedavno, u razgovoru sa Matijom Posavcem, kako ćemo voditi izbore u Hrvatskoj, došli smo na temu kako ćemo surađivati s Reformistima. Rekao mi je jednostavno. Stvarajući prijatelje, to je presudno. Lako je stvoriti neprijatelje, ali stvoriti prijatelje jako je teško.

To rade veliki ljudi, to radi i vaš župan i na tome mu zahvaljujem. Vi ovdje ste večeras u pravilu pričali o sebi, svojim idejama, projektima. To rade dobri ljudi. Drugi nažalost pričaju o drugim ljudima. Nesposobni, dominantno u pravilu pričaju o drugim ljudima. Nemojte zaboraviti, imate mir, rezultate, a sačuvati ćete ih tako da ponovno izaberete Matiju za župana.

Jedino tako, Međimurje će ostat sinonim za javnu upravu kao servis građana, poduzetnika i obrtnika, sinonim za mnoge druge političke konkurente. Nadasve primjer kako se na jedan pristojan način mogu postići rezultati. Način vođenja Međimurske županije puno lakše može se opisati brojkama i rezultatima nego izmišljati lijepe riječi. A brojke su impresivne. Nadam se da će se Hrvatskoj dogoditi ono što se dogodilo Međimurju-zaključio je Vrdoljak.

Nenad Hranilović predsjednik HNS Grada Čakovca, čiji ogranak broji 400 članova, naglasio je da su konačno stvorio trenutak za promjene u Gradu Čakovcu. Imamo asfaltirane ceste, pločnike, ali ono što nedostaje to je njegova nadgradnja. Sigurno je da sa našom kandidatkinjom Ljerkom Cividini to dobivamo, ali i ono najvažnije što je sada svim trn u oku, transparentnost gradske Uprave.

Nakon predstavljanja kandidata za zamjenike župana, Josipa Griveca i Sandre Herman, riječ je preuzeo Matija Posavec dosadašnji župan i kandidat za novi četverogodišnji mandat.

Posebno je istaknuo da percepcija od prije četiri godine i danas više nije ista. Međimurje je dobilo novu dimenziju. Potkrijepio je to nizom primjera s kojim završava jedan od uspješnijih mandata župana u Hrvatskoj. Od zdravstva, obrazovanja, energetske učinkovitosti, socijale, turizma, udruga, javne uprave, poljoprivrede, ekologije, star up tvrtkama, metalskoj jezgri, predškolskom uzrastu, braniteljima, OPG-ima, poduzetničkom okruženju…

Danas u kampanjama čujemo parole, ako me izaberete za župana plaće će biti 1000 eura. Ja bih volio da one budu i 2500 eura. Ali moram naglasiti da to nije posao lokalne uprave niti način na koji lokalna uprava može riješiti taj problem.

To jedino može država, ali i stvaranje poduzetničkog okruženja kojeg sukcesivno rješavamo. Nama su važne investicije, one stvaraju konkurentnu radnu snagu, a ona rezultira manjom nezaposlenošću. Naša je pala za preko tri tisuće. I to je jedini ispravan put. Gospodarska slika ne stvara se preko noći, ona je uvjetovana procesima i najviše ovisi od pozitivne poduzetničke klime.

Ukupno 40% županijskog Proračuna usmjereno je prema našim građanima. To se zove odgovornost, odlučnost, volja i znanje, da na paralelni način rješavate dugove koje imate i da niste financijski ugroženi s obzirom na racionalno gospodarenje javnim proračunom.

Došli smo na kraj jednog mandata i novih lokalnih izbora koji se moraju financirati iz županijskog Proračuna i koštaju 3 milijuna kuna u prvom krugu. Međutim drugi krug košta dodatnih 1 milijun kuna. Pa hajdemo mi biti racionalni i šparni Međimurci pa tih milijun kuna “zašparati” i usmjeriti prema općinama i gradovima za važne projekte pobjedom već u prvom krugu -poentirao je na kraju Posavec, uz ovacije pune dvorane Katoličkog doma.

Uz predstavljanje svih pojedinačnih kandidata, spontanih govora i pravog kozerstva pojedinaca, skup je završio nastupom glazbenika, skladatelja, tekstopisaca, aranžera i kantautora, Martina Srpaka iz Donjeg Vidovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije