NOVAK, BAN I PAVLIC za izgradnju novog centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Kandidat za župana Međimurske županije, Mladen Novak u društvu svojih zamjenika, Boške Ban Vlahek i Željka Pavlica, posjetio je danas Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, jedinu odgojno-obrazovnu ustanovu na području Međimurske županije koja školuje djecu i mladež s poteškoćama u razvoju.

Uz odgojno – obrazovnu uslugu, koju tim od 78 zaposlenika svakodnevno pruža polaznicima s različitim poteškoćama, Centar je prije dvadeset godina uveo i uslugu poludnevnog boravka za dvadesetak osoba starijih od 21. godinu.

Značajne promjene u broju i strukturi polaznika Centra neminovno zahtijevaju i adaptaciju postojećeg školskog prostora. Centar, naime, još uvijek djeluje u prvobitnoj zgradi koja je sagrađena 1971. godine, a čiji je prostor namijenjen za školovanje maksimalno 70 polaznika.

Usporedbe radi, Centar je tekuće školske godine (2016./2017.) imao gotovo 3 puta više polaznika, točnije njih 171. Osim problema podkapacitiranosti, Centar se suočava i s nedostatkom školske kuhinje kao i sportske dvorane. Ono što, u svakodnevnom radu, svakako, predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost za sve polaznike jest i činjenica da ne postoji primjeren i prilagođen pristup za njihov prijevoz.

Upravo zato Mladen Novak, kandidat za župana Međimurske županije i kandidati za njegove zamjenike Boška Ban Vlahek i Željko Pavlic ovom su prilikom naglasili da će izgradnja nove, funkcionalne zgrade Edukacijsko rehabilitacijskog centra Čakovec u što kraćem roku biti jedan od prvih prioriteta njihovog programa, čime će osigurati primjerene uvjete za školovanje svih polaznika iz Međimurske županije. Jednako tako istakli su zadovoljstvo dosadašnjim radom i vođenjem Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te zahvalili na iznimnom trudu i doprinosu ravnateljici Centra Dragici Benčik.

Ne manje važno, Mladen Novak u budućnosti će ojačati i suradnju s Gradom Čakovcem koji također prepoznaje važnost i značaj ove teme pa rezultati neće izostati, na zadovoljstvo svih Međimuraca.

Uz navedeno, novi će Centar pružiti rehabilitacijsku podršku osobama s invaliditetom na području cijele Međimurske županije, od njihove najranije do odrasle dobi, čime će postati referentno mjesto koje prepoznaje potrebe lokalne zajednice u kojoj djeluje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije