PREMIJER U MEĐIMURJU Andrej Plenković stiže u Mursko Središće i Prelog

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorit će Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće, u petak, 12. svibnja 2017. godine, u 11 sati.

Grad Mursko Središće odlukom Hrvatskog sabora od 14. svibnja 1997. godine dobilo je status Grada te ove godine obilježava svoju 20. obljetnicu. U sklopu proslave Dana Grada otvora se i Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće.

Pet timova hitne medicinske pomoći “T2” počinje s radom 15. svibnja. U prilagodbu prostora koji će dijeliti Grad Mursko Središće i općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu ukupno je uloženo 330.000 kuna, a Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije opremio ga je namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom.

Istog dana, premijer će u Prelogu u Sportskom parku Mladost u 12 sati otvoriti 21. Sportske igre mladih. Uz predsjednika Vlade bit će ministar turizma Gari Cappelli i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play. Ovo je natjecanje tijekom godina postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije