HDZ ČAKOVEC Bruno Matotek i Boris Kućanski kandidati za dogradonačelnike

Na konferenciji za novinare danas je Gradska organizacija HDZ Čakovec predstavila kandidate koji će, u slučaju pobjede na izborima, stajati uz bok Aleksandru Makovcu, kandidatu za gradonačelnika Grada Čakovca. O sebi i svojim programima su govorili Bruno Matotek, član koalicijskog partnera HRAST-a, i Boris Kućanski, tajnik Gradske organizacije HDZ Čakovec.

39- godišnji Bruno Matotek je mag.theol, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, a aktivan je Nogometnoj školi Međimurje Čakovec. Predsjednik je gradskog Ogranka HRSTA-a koji je do sada obnašao funkciju Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Iznoseći smjernice svoga izbornog programa akcent je dao prepoznatljivosti kvalitete osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

– U mlade, a osobito u našu djecu valja ulagati i osigurati im sigurne i kvalitetne uvjete školovanja s naglaskom da sve gradske OŠ rade u jednosmjenskoj nastavi – istaknuo je Matotek te dodao kako će se zalagati da svi učenici u osnovnim školama dobivaju besplatne udžbenike i imaju besplatne obroke. Zalagat će se za ulazak pomoćnika u nastave u sve nastavne procese.

– Gledajući infrastrukturno moramo izgraditi nove školske prostore Centra za odgoj i obrazovanje te time proširiti postojeći prostor III. OŠ Čakovec i prijeći u jednosmjensku nastavu, a prostor I.OŠ Čakovec bi trebalo rasteretiti izgradnjom IV. OŠ Čakovec – podvukao je Matotek.

Govoreći o sportu, Matotek je rekao kako čakovečkim sportašima treba osigurati kvalitetu u infrastrukturi i funkcioniranju te treba znati prepoznati ono što je dugoročno u interesu Grada. Osvrnuo se je na obilježavanje 30 godina od Univerzijade i izgradnje SRC Mladost i kako bi bilo lijepo da se taj vrijedan sportsko-rekreacijski centar prilagodi potrebama 21. stoljeća kako bi novim generacijama grada bio na korist, pogotovo danas kada svi prepoznajemo važnost i blagodat redovite tjelesne aktivnosti.

Boris Kućanski, čovjek s dva završena fakulteta, istaknuo je potrebu obnove Perivoja oko Starog grada i obnovu svih dotrajalih pročelja Grada. On se zalaže za izgradnju Gradske sportske dvorane koja bi mogla primiti kulturne i društvene sadržaje i događaje, da svi gradski klubovi i rekreativci dobiju prostore, a koji im sada nedostaju.

On je za renoviranje Macanovog doma i njegove prenamjene u dvoranu za događanja iz kulture, za manje koncerte i komornu glazbu i dječjeg igrališta jer je dvorana Centra za kulturu preskupa za manja događanja.

Aleksandar Makovec je, neovisno o tome, načeo problem tranzitnog prometa kroz M. Središće. Rekao je kako će on i njegova stranka inicirati izgradnju nove prometnice državnog značaja od M. Središća preko Čakovca do Varaždina. – To nije samo problem Čakovca već šire zajednice za koju vjerujem da će prepoznati naše ideje – istaknuo je Makovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije