MALA SUBOTICA Škvorc i Lacković kandidati za čelništvo Općine

Valentino Škvorc iz Male Subotice i Mladen Lacković iz Strelca kao nezavisni kandidati za novo čelništvo Općine Mala Subotica, a koje podržavaju Grupa birača Vladimira Domjanića i HDZ Općine Mala Subotica danas su u Maloj Subotici, točno mjesec dana do izbora, prvi javno obznanili kandidaturu za predstojeće lokalne izbore.

– Dobre kuće opstaju na čvrstim temeljima – rekao je kandidat za načelnika Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i zahvalio u svoje ime i ime kandidata za zamjenika Grupi birača Vladimira Domjanića i HDZ-u Općine Mala Subotica na podršci, a čijim dobrim temeljima su ove dvije opcije i doprinjele.

Valentino Škvorc, završio je Geotehnički fakultet u Varaždinu te paralelno s fakultetom pedagoško psihološku naobrazbu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Oženjen je i živi u Palovcu.

– Nakon fakulteta dobio sam priliku za stručno osposobljavanje za rad u Općini Mala Subotica. Tijekom godine dana upoznao sam se s radom Općine te položio državni stručni ispit za višeg stručnog suradnika. Radom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine upoznao sam se s dnevnim aktivnostima koje se provode u svrhu optimalnog funkcioniranja naše zajednice. U želji da se Općina i dalje razvija, spreman sam krenuti u ostvarivanje zadanih ciljeva te svojim zalaganjem omogućiti mještanima kvalitetnu svakodnevicu u ugodnoj okolini – rekao je Škvorc koji je radno iskustvo stjecao kao profesor u Graditeljskoj školi Čakovec, Gospodarskoj školi Čakovec, Tehničkoj školi Čakovec i OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Škvorc je aktivno sudjelovao u radu Puhačkog orkestra, NK Omladinac iz Držimurca – Strelca te KUU Zvon gdje je voditelj tamburaške sekcije odnosno dirigent orkestra s kojim je osvojio niz nagrada na državnoj razini.

– Pristao sam ući u tim Valentina Škvorca potpomogunut podrškom Grupe birača Vladimira Domjanića i HDZ-a Općine Mala Subotica da svi mi zajedničkim radom doprinesemo još boljim rezultatima na općinskoj razini – rekao je kandidat za zamjenika načelnika Mladen Lacković koji svojim iskustvom sigurno može pomoći u daljnjem dobrom vođenju Općine.

Lacković, inženjer lovstva i prirode, radi profesionalno kao tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije, a od svoje mladosti aktivan je u društvenim djelatnostima kao član brojnih udruga, tadašnje mjesne zajednice, bio je predsjednik NK Omladinac Držimurec – Strelec, predsjednik Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica, član prvog saziva Poglavarstva, član u bivšem sazivu Općinskog vijeća, a u kandidaturu za zamjenika načelnika ide s pozicije predsjednika Mjesnog odbora Držimurec – Strelec.

– Tu smo da damo podršku nestranačkim kandidatima za načelnika i zamjenika, spoju mladosti i iskustva. Viđenjem njihova rada za dobrobit općine Mala Subotica, stekli su naše povjerenje i odlučili smo ih podržati zajedno sa Grupom birača Vladimira Domjanića. Ovako posložena ekipa osigurava razvoj Općine i vjerujemo da će birači to prepoznati – istaknuo je predsjednik HDZ-a Općine Mala Subotica Mladen Križaić.

Vladimir Domjanić zahvalio se biračima na dosadašnjih osam godina povjerenja

– Proveo sam dva mandata na čelu Općine Mala Subotice ispred liste kojoj su ljudi dali najviše povjerenja, a zbog drugih obaveza i zdravlja odlučio sam da se više neću kandidrati. Samim time nosimo veliku odgovornost i želja je da dalje aktivno učestvujemo u razvoju Općine. Kadu su nam se javili Valentino i Mladen, ni jednog momenta nismo dvoumili o podršci. Valentino je godinu dana proveo u Općini na stručnom osposobljavanju i o njemu mogu reći samo najbolje. Društveno je vrlo aktivan, ali za svoja znanja preskroman. Pozivam vas da podržite mladu, obrazovanu osobu koji će uz podršku Mladena Lackovića i njegovog iskustvo biti dugoročno rješenje za našu Općinu – rekao je dosadašnji načelnik na odlasku Vladimir Domjanić.

Domjanić je istaknuo kako je i Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice na čelu sa Mladenom Križaićem u njima prepoznao kvalitetne ljude koji bi mogli voditi Općinu u dobrom smjeru te kojima bi žitelji dali svoje povjerenje. – HDZ, iako oporba, na općinskim sjednicama nije vodila politikanstvo već su bili konstruktivni i zajedno idemo tražiti potporu za kandidate za načelnika i zamjenika. U dva mandata Grupa birača bila je u koaliciji s SDP-om koji je na ovim izborima odlučio imati svoje kandidate – rekao je za kraj između ostalog Domjanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije