DARKO HORVAT kandidat za župana Međimurske županije

Darko Horvat bit će kandidat HDZ-a za međimurskog župana. Zaključak je to nakon sastanka čelništva međimurskog ogranka stranke i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića održanog u restoranu Shamper u čakovečkom Starom gradu. Poznati su i kandidati stranke za gradonačelnička mjesta u Prelogu i Murskom Središću.

– Očekivano to su Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak koji i trenutačno obnašaju te funkcije. Ime kandidata u Čakovcu bit će poznato do kraja ovog tjedna – izjavio je predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat. Govoreći o očekivanjima na županijskoj razini Horvat je izrazio sigurnost kako će rezultat biti bolje nego prije četiri godine.

Horvat je i poručio kako od moguće suradnje s HNS-om vjerojatno neće biti ništa. – Mi smo u ovom trenutku u završnoj fazi pregovora s Hrvatskom narodnom strankom kojoj smo ponudili koaliciju. Koliko imam informacije oni ne prihvaćaju naš prijedlog, odnosno gotovo su ga odbili – naglasio je dodao kako su partneri s kojima traju razgovori HSLS, HRAST i HDS, a kako će oni završiti javnost će biti obaviještena krajem tjedna.

No, Horvat se nada kako će suradnja s njima biti dogovorena: ‘U jednoj nadi da ćemo se zajedno pojaviti na izborima i u nadi da ćemo igrati značajniju ulogu u formiranju većine u županijskoj Skupštini siguran sam kako će HDZ polučiti daleko bolji rezultat nego je to bilo na zadnjim lokalnim izborima.’

Odgovarajući na novinarsko pitanje znači li to i povlačenje s mjesta saborskog zastupnika prvi čovjek međimurskog HDZ-a odgovorio je kako je on jedan od onih koji ne varaju svoje birače.

– Ako mi birači daju povjerenje i postanem župan, da povući ću se iz Sabora – naglasio je. Gordan Jandroković je nakon sastanka sa svojim kolegama iz županijskog odbora HDZ-a izvješten o pripremama za lokalna izbore. Jandroković je rekao kako je prvenstveni cilj ostati na vlasti u postojećim gradovima i općinama (Prelog, Mursko Središće, Podturen, Dekanovec, Donja Dubrava) te izrazio uvjerenje kako će HDZ biti ključna stranka prilikom formiranja većine u Skupštini Međimurske županije.

Na nacionalnoj razini vjeruje kako će HDZ biti uvjerljivo najjača stranka. – Zadali smo si određene ciljeve, a to je povećati broj županija, gradova i općina u kojima HDZ može odnijeti pobjedu – kazao je glavni tajnik Hrvatske demokratske stranke. Jandroković je komentirao i priču oko regionalizaciju za koju je rekao kako je promašena tema.

– Neće biti smanjenja županija, a Međimurje je najbolji primjer da ovakav županijski ustroj dobro funkcionira. Regionalizacija nije tema uoči izbora, neće to biti ni nakon njih jer imamo puno važnijih stvari s kojima se moramo baviti poput jačanja gospodarstva, izgradnje infrastrukture, cesta, željeznica, vodovoda, kanalizacije, svega onoga što je važno za život naših građana – zaključio je Jandroković.

Na njega se nadovezao i Darko Horvat poručivši: ‘Dok je HDZ-a, neće biti ukidanja Međimurske županije.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije