‘BANKE SU ZLO’ Bunjac otkrio što je naučio nakon dizanja šest kredita

Saborski zastupnik Živog zida iz Međimurja, Branimir Bunjac koji se u medijima opisuje kao političar koji je ‘digao tlak Andreju Plenkoviću‘, gostovao je u emisiji Pressing gdje je objasnio zašto je premijer za njega ‘briselski projekt’.

>>> BUNJAC je premijera prozvao da je ‘briselski projekt’, a on mu žestoko odgovorio
>>> TKO JE ČOVJEK koji je u Saboru iznervirao premijera kao nitko do sad?

Bunjac je kazao kako uopće nije imao namjeru polemizirati oko izvješća EU, ali ga je upravo premijer izjavom ‘izazvao na repliku’.

– Rekao je: Ja vjerujem u EU, ja vjerujem u mainstream. Kad izražavate takvu vjeru, postavlja se pitanje je li EU religija ili politička organizacija – pita se Bunjac i poručuje kako prema EU treba držati distancu.

– On (Plenković) se odrekao vlastitog identiteta u korist pravde jačega, on je Hrvatsku zaklinjanjem u EU i mainstream stavio u podređeni položaj, a onog časa kad je to učinio došlo je do izražaja to da su mu važnije upute iz Bruxellesa i položaj tamo, nego stvarni interesi hrvatskoga naroda – objašnjava Bunjac.

Komentirao je i izlazak Velike Britanije iz EU, kao i predviđanja novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa kako će primjer Brexita pratiti i ostale članice EU.

– A naš premijer izražava slijepu vjeru da je EU nešto savršeno i da se ne smije ništa reći. On je mene zapravo htio ušutkati – zaključio je.

Podsjetio je kako Živi zid zagovara izlazak Hrvatske iz EU, jer ‘nije donijela ništa dobrog’, ali i ne pod svaku cijenu. Tvrdi kako referendum o ulasku u EU nije bio pošten, jer je rasprava sadržavala jednostranu sliku Unije.

– Mi bi pokušali redefinirati status u EU, tražili bismo ista prava. Imamo kunu, koje se naš premijer po svaku cijenu želi riješiti, a neke države članice zadržavaju svoju valutu, a s druge strane mi ne odlučujemo o stvarnim pitanjima, hoće li biti prihvaćen TTIP i ostalo – rekao je Bunjac.

Naglasio je kako Živi zid nije stranka ni lijeva ni desna stranka, već stranka centra koja je ‘srce hrvatskog naroda’ i koja će, kada samostalno dođu na vlast osigurati bolju poziciju unutar Unije, ili organizirati referendum za izlazak iz iste.

S obzirom na to kako se Bunjac osobno, kao što je i stav njegove stranke, izjašnjava kao nesklon bankama, na pitanje zašto ima 6 kredita najprije je oklijevao odgovoriti.

– Ja nemam šest kredita.

Zatim je priznao kako supruga i on, zaista imaju šest kredita, dok on sam ima ‘jedan i pol’. Nije želio odgovoriti ni je li mjesečna rata kredita 10.000 kuna, već je napomenuo kako je najvažnije da je njegova imovinska kartica čista i ne postoji sukob interesa.

Tvrdi da je na vlastitoj koži naučio da su banke ‘zlo’, a 2008., nakon šestog kredita, zakleo se kako se više nikad neće upustiti u dizanje novaca na kredit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije