TKO JE ČOVJEK koji je u Saboru iznervirao premijera kao nitko do sad?

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac žestoko je isprovocirao premijera Andreja Plenkovića. Saborski zastupnik iz Međimurja je govorio u ime kluba zastupnika Živog Zida. Rekao je kako je uvjeren da je Plenković samo jedan briselski projekt i ništa drugo.

>>> BUNJAC je premijera prozvao da je ‘briselski projekt’, a on mu žestoko odgovorio

“Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovom kontinentu loše doista se rijetko čuje. Klanjanje Europskoj Uniji, vjera, kao da se radi o nekoj religiji, ne sjećam se da je ijedan premijer govorio tako u Hrvatskom saboru. Ne samo da ste riječ mainstream upotrijebili kao nešto pozitivno, nego ste izrazili potpuno slaganje s time da jedan mali kružok odlučuje o svemu što se događa na ovome kontinentu s nesagledivim o posljedicama za stotine milijuna ljudi”, kazao je.


To je izazvalo žestoku reakciju premijera Plenkovića, piše Index.hr.

“U redu je, dijalog je potreban i dobar. Ali, da se vi usudite reći meni da sam ja nečiji projekt. Temeljem čega? Temeljem kojeg legitimiteta? Meni koji sam osvojio mandat i za Hrvatski Sabor, i za EU parlament i u stranci i pobijedio na izborima koji nisu tako izgledali. Čak imam i mandat u mirovanju u gradskoj četvrti. I usuđujete se dovoditi u pitanje moj legitimitet? E nećete”, odvratio mu je Plenković.

No, tko je Branimir Bunjac, čovjek koji je kao nitko do sada iznervirao uvijek staloženog premijera.

Bunjac je 6. ožujka 1972. rođen u Mostaru. Završio doktorski studij povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a mandat u Saboru mu je počeo 14. listopada prošle godine. On, naime, nije izabran, ali je u Sabor upao umjesto Vladimire Palfi, a dolazi iz 3. izborne jedinice.

Kao ratni veteran, obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za ratne veterane. Član je Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Hrpa kredita

Kad nije u Saboru, živi u Mihovljanu sa ženom i djecom. Kao zastupnik ima neto plaću od 15.165 kuna. Supruga mu radi u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Svetom Juraju na Bregu. Godišnje prima 77.790 kuna neto.

Bunjac u Mihovljanu posjeduje kuću s okućnicom veličine 220 kvadrata. Do nje su on i supruga došli pomoću kredita. Kuća se procjenjuje na 1.159.000 kuna. Sudeći po imovinskoj kartici, obitelj Bunjac ne posjeduje automobil.

No, on i supruga imaju čak šest kredita. Jedan je na njegovo ime, jedan je zajednički, a četiri se vode na suprugu. Onaj zajednički je najveći – 100.000 eura s mjesečnom ratom od 664 eura. Onaj kredit koji je na njegovo ime težak je 180.000 kuna, a mjesečno za njega plaća 2116 kuna, javlja Index.hr.

Na suprugu su četiri kredita: od 9490 eura, 25000 eura, 6458 eura i 12.000 eura. Kao povjesničar, Bunjac je autor knjige Ratne i poratne žrtve sjeverozapadnog Međimurja 1914. – 1947.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije