Donosimo imovinsku karticu saborske zastupnice HNS-a Bernarde Topolko

Saborska zastupnica iz Međimurja Bernarda Topolko (HNS) 12. prosinca 2016. predala je svoju imovinsku karticu koju je objavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Topolko je po zanimanju sveučilišna specijalistica ekonomije, udana je, ima djece i živi u Strahonincu. Do odlaska u Sabor umjesto međimurskog župana Matije Posavca, radila je kao suradnica u OJ za financijske i opće poslove u Županijskoj upravi za ceste.

U zadnjih 12 mjeseca obnašal je i dužnost predsjednice Nadzornog odbora Panex-a iz Čakovca. U imovinskoj kartici navela je da će kao saborska zastupnica primati bruto plaću 14.885,90 kuna.

Od ostalih prihoda navela je jednokratni prihod od 176 kuna i mjesečni prihod od 1.729, 27 kuna. Njezin suprug nema plaću kao zaposlena osoba, ali ima druge primitke u mjesečnom iznosu od 4.959, 47 kuna. Zajedno sa suprugom vlasnica posjeduje dvije kuće sa okućnicom u Strahonincu, jedne površine 746 i druge 578 kvadratnih metara. Njihova se vrijednost procijenjuje na nešto više od 1,2 milijuna kuna.

Suprug je vlasnik vikendice u Lopatincu, a zajedno posjeduju apartman u Novalji. Sve ovo su stekli kupnjom iz primitaka ostvarenim od nesamostalnog rada. Saborska zastupnica iz Međimurja naslijedila je zajedno sa trećim osobama kuću sa okućnicom, tri oranice i šumu u Strahonincu te šume u Črečanu i Slakovcu.

Njezin suprug vlasnik je automobila – Opel Insignia iz 2013. godine i Mazda CX 3 s godinom proizvodnje 2016. te dva motocikla – Vespe iz 1989. godine i Kawasaki Eliminatora iz 2005. godine.

Bernarda Topolko pak je vlasnica Opel Kadeta iz 1989. godine. Vrijednost svih pokretnina u trenutku podnošenja iznosi oko 280 tisuća kuna. Zajedno sa suprugom HNS-ovka iz Međimurja uspjela je uštedjeti 97.575,00 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije