Stari mlin na novom ‘kompu’, a u G. Koncovčaku novi asfalt

Pred sam kraj ove kalendarske godine u Općini Sveti Martin na Muri, obavljeno je nekoliko važnih poslova, a općinski načelnik Franjo Makovec, ističe tri vrlo značajna za turizam i kvalitetniju prometnu uređenost.

Stari mlin na Muri kod Žabnika, koji je ljetos doživio ‘havariju’ u velikom dijelu je rekonstruiran i obnovljen, te je sada kućica na novom metalnom nosaču ili kompu. Postavljen je novi pod te nova ograda od čvrstog građevinskog drva, te je pripremljen dio građe za sanaciju mlinskog kola, koja se kao i ostali radovi nastavlja u proljeće iduće godine.

U Gornjem Koncovčaku su ŽUC i Međimurske vode asfaltirale 1.400 metara ceste oštećene kod izgradnje nove vodovodne mreže, a vrijednost investicije iznosi oko 650.000 kuna. Gotovo istovremeno je asfaltiran dio ceste koja iz Gornjeg Koncovčaka vodi prema Toplicama Sveti Martin, te je tako veći dio ove turistički značajne prometnice moderniziran.

Obavljaju se pripreme za božićno-novogodišnje blagdane, s posebnim naglaskom na pomaganju, odnosno darivanju siromašnijih i usamljenijih ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije