MDS ima novo vodstvo Odbora za umirovljenike

Na sjednici Odbora za umirovljenike Međimurskog demokratskog saveza izabrano je novo vodstvo. Za voditelja Odbora izabran je Stjepan Goričanec, umirovljenik iz Čakovca, koji je svoj radni vijek proveo u MTČ-u, zamjenik je Božidar Kos, a tajnik Josip Požgaj.

Voditelji Odbora dogovorili su brojne aktivnosti u cilju olakšavanja položaja umirovljenika, od konkretnih pomoći pojedinim umirovljenicima pa do aktivnosti da se poboljša ukupan položaj umirovljenika u Međimurju.

Nove voditelje Odbora pozdravio je i Željko Pavlic, predsjednik MDS-a, koji je upozorio na posebno težak položaj umirovljenika u Međimurju, gdje živi preko 23.000 umirovljenika, od kojih preko 15.000 prima mirovinu manju od 2.000 kuna.

– Poboljšanje položaja umirovljenika, pogotovo onih s najnižim primanjima, mora biti prioritet cijele zajednice, od države pa do svih općina, gradova i županija, jer samo tako možemo umirovljenicima osigurati dostojan život, koji su svojim dugogodišnjim radom, uz odricanja i male plaće, svakako zaslužili – naglasio je Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije