Izbori u SDP-u: Davor Bernardić uvjerljivo pobijedio u Međimurju

Članovi SDP-a danas su birali novog predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između sedam kandidata u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, koji je stranku vodio gotovo cijelo desetljeće.

Za novoga predsjednika natječu se Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Članovi SDP-a u Međimurskoj županiji mogli su glasovati na 25 biračkih mjesta. Pravo glasa imalo je 1192 SDP-ovaca, na izbore je izašlo njih 830. Prema još uvijek neslužbenim rezultatima u Međimurju je uvjerljivu pobjedu odnio Davor Bernardić koji je osvojio 555 glasova ili 67,11 posto.

Ranko Ostojić osvojio je 114 glasova ili 13,78 posto, a Tonino Picula 80, odnosno 9, 67 posto. Orsad Miljenić dobio je 67, Karolina Leaković 7, Gordana Sobol 4 glasa, dok Vesna Skulić nije dobila ni jedan glas. Bernardić je odnio pobjedu na 22 biračka mjesta u Međimurju. To mu nije uspjelo u Murskom Središću i Vratišincu, dok je u Selnici dobio jednak broj glasova kao i Tonino Picula.

Prema zadnjim neslužbenim informacijama, definitivno će biti drugog kruga u kojem će biti Bernardić i Ostojić.

Nakon 12 tisuća prebrojanih glasova, Davor Bernardić je u vodstvu s 43 posto osvojenih glasova, drugi je Ranko Ostojić, a treći Orsat Miljenić. Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu drugi krug izbora između dvojice najbolje plasiranih, održat će se za tjedan dana.

SDP-ovci novog predsjednika biraju na tajnim izborima po sustavu – jedan član – jedan glas.

Evo kako su glasovali članovi SDP-a Međimurske županije po gradovima i općinama:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije