SDP bira novoga predsjednika stranke

Članovi SDP-a u subotu biraju novog predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između sedam kandidata u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, koji je stranku vodio gotovo cijelo desetljeće.

Za novoga predsjednika natječu se Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Oko 37.000 članova stranke bira predsjednika neposredno, po sistemu jedan član – jedan glas. Glasovat će se na 542 biračka mjesta u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati, a Središnja izborna komisija (SIK) privremene neslužbene rezultate trebala bi objaviti oko 22 sata, kada se očekuju i izjave kandidata.

Članovima se preporučuje da glasaju u mjestu boravka, ali ako se zateknu negdje druge u Hrvatskoj mogu glasati i na drugim biračkim mjestima, kaže predsjednik SIK-a Vedran Lendić.

U Međimurju će nešto manje od 1200 članova SDP-a svoj glas za novog predsjednika moći dati na 25 biračkih mjesta.

Službeni rezultati izbora bit će objavljeni u ponedjeljak u 14 sati, nakon što SIK prikupi originalne podatke s terena, kaže predsjednik Komisije. Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu glasova, drugi krug će se održati 26. studenoga, kada će se birati između dva kandidata koji su osvojili najveći broj glasova u prvom krugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije