Veliki interes investitora za parcele u poduzetničkoj zoni Goričica u Nedelišću

U razdoblju od 1.1.-30.6.2016. godine u općinskom proračunu Općine Nedelišće ostvareni su prihodi i primici u iznosu od 10.991.120,27 kuna što s manjkom prihoda iz ranijih godina iznosi 10.982.288,75 kuna. Rashodi i izdaci iznosili su 9.545.607,20 kuna te je ostvareni višak prihoda od 1.436.681,55 kuna kazao je na posljednjoj sjednici vijeća općinski načelnik Darko Dania.

Za razliku od prethodnih godina u 2016. godini istaknuoje još Dania, temeljem Uputa Ministarstva financija proračunom su obuhvaćeni i namjenski vlastiti prihodi proračunskog korisnika dječjeg vrtića Zvončić. Odlukom o izvršavanju proračuna određeno je da se vlastiti i namjenski prihodi proračunskog korisnika ne uplaćuju u proračun, već se troše prema planu i potrebama proračunskog korisnika. Kvartalno se vode i izvještaji o ostvarenju tih prihoda i realizaciji rashoda te se isti (bez novčanog tijeka) evidentiraju kroz proračun Općine. Zbog uvrštavanja vlastitih prihoda dječjeg vrtića u proračun, prihodi Općine za razdoblje 1.1.-30.6.2016. godine veći su za 578.688,00 kuna.

Načelnik Dania informirao vijećnike i o tekućim radovima na području Općine i zainteresiranosti investitora za parcele na Goričici

– Prije mjesec dana, podsjetio je tako Dania, započeli su radovi na infrastrukturi na području poduzetničke zone Goričica vrijedni oko 5.000.000 kuna. Krenulo se u ugovorene radove vodoopskrbe i oborinske odvodnje koji bi trebali, odnosno prva faza radova trebala bi biti gotova do 26. studenog. Isto tako u sljedećimdanima slijedi raspisivanje natječaja za prodaju parcela na tom zemljištu.

Interes je veliki, nastavlja Dania, od stranih investitora iz Italije do nekih domaćih koji su zainteresirani i za parcele do 30.000 kvadrata. Riječ je prema prvim informacijama o metalskoj, ali i mesoprerađivačkoj industriji. Kada pak je riječ o radovima na kanalizaciji, tehnički pregled je obavljen u Trnovcu i Macincu gdje su radovi pri samom kraju, tako da se krenulo i s asfaltiranjem prometnica u Trnovcu, Paragu, Črečanu i Slakovcu i ide se prema Pušćinama i Gornjem Kuršancu.

Isto tako, krenulo se i u izgradnju prednje ograde na groblju u Nedelišću, u Društvenom domu u Pretetincu u tijeku je izmjena kompletne stolarije, s određenim zidarskim zahvatima, dok radovi na Društvenom domu u Macincu počinju kroz koji dan.

Na samom kraju općinski načelnik istaknuo je i informaciju kako se ovih dana u područnim školama u Dunjkovcu i Pušćinama krenulo s provedbom produženog boravka djece koji će s 50 % cijene sufinancirati Općina Nedelišće.

– Iznos od 700 kuna, koliko će koštati produženi boravak smatramo povoljnom cijenom, kazao je Dania, s obzirom na to da je ona u Gradu Čakovcu 1200 kuna. Tako će Općina plaćati 350 kuna, a 350 kuna sami roditelji, trenutno je riječ o dvadeset pet djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije