M. Novak kandidat za župana: Raduje me zajedništvo SDP-a u Međimurju

U ponedjeljak, 27. rujna Županijski odbor SDP-a na svojoj je sjednici donio odluku da će SDP imati kandidata za župana iduće godine na lokalnim izborima. Bit će to prvi čovjek međimurskog SDP-a Mladen Novak.

– Veseli me što su članovi Županijskog odbora, njih 80, donijeli jednoglasno odluku da upravo ja budem kandidat za župana. Prije toga je bio proveden postupak kandidiranja gdje su gradske i općinske organizacije davale prijedloge za kandidate i jedini kandidat koji je bio kandidran od većine organizacija sam ja.

Moram naglasiti da da mi je drago što je moja kandidature podržana i od strane čakovečkog SDP-a čime smo demantirali medijska nagađnja da postoji razmimoilaženje gradske i županijske organizacije – rekao nam je Novak.

Kaže da će se s dogovorimo oko koaliranja još malo pričekati do formiranje Vlade i svega onoga što slijedi. – Svakako je najizglednija koalicija koja je bila na nedavnim parlamentarnim izborima jer smo dokazali da u takvom sastavu imamo najveću podršku u svim općinama i gradovima u Međimurju što je dobar zalog za lokalne izbore – kaže Novak.

Vezano uz daljni politički put aktualnog župana Matije Posavca rekao je da treba pričekati formiranje nove Vlade jer je najavio odlazak u Zagreb.

– Drago mi je da smo ponovno dokazali jedinstvenost međimurskog SDP-a i to je prava snaga koju ćemo prikazati na lokalnim izborima – poručio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije