Gradski vijećnik Tomislav Vrbanec: Na što se troši gradski novac?

Zbog velikih troškova, posebno onih koji se odnose na održane koncerte na ovogodišnjem Porcijunkulovu, gradski vijećnik Tomislav Vrbanec uputio je sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama upite gradonačelniku Kovaču te zatražio precizno:

1. Specificirane podatke o rashodima i prihodima
2. Listu donacija(donatora)
3. Kopije ugovora s glazbenim izvođačima

Osim toga prema dostupnim podacima iz medija za Porcijunkulovo je potrošeno 1.208.000,00 odnosno toliki su bili prihodi, a rashodi 1.145.000,00. No samo za koncerte je potrošeno 70.000 eura. I to primjerice za Bajagu 25.000 eura što je duplo više nego isti koncerti prema dostupnim informacijama.

Jesu li u Čakovcu izvođači malo podebljali cijene, jer ti koncerti su jeftiniji u drugim sredinama. Dok se Grad zadužio za novih 8 milijuna kuna istovremeno je Gradonačelnik povećao iznose za usluge promidžbe i informiranja za medijsko praćenje Grada i povezanih ustanova.

Prema nalazu revizije za tu svrhu Gradonačelnik je potrošio 727.238,00 kuna, a najzanimljivije je da su usluge plaćene po računima koji ne sadrža podatke o vrstama i količinama obavljenih usluga. Što, kome i zašto je iz naših novaca plaćeno skoro 100.000 eura?

Pozivamo Gradonačelnika da jasno iznese podatke na što je trošio gradski novac, tko se i gdje reklamirao za tolike iznose te jesu li možda ta sredstva korištena kao uvod u njegovu kampanju za izbore. Pozivamo gradonačelnika da objasni zašto je grad ponovno dobio uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju te koje su to nepravilnosti a zbog kojih je upozoren da ne posluje po zakonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije