Sunčana Glavak na putu od Angele Merkel do ženskog nogometnog kluba

Sunčana Glavak u našoj 3. izbornoj jedinici nalazi se na 5. mjestu na listi Hrvatske demokratske zajednice i bori se za što više preferencijalnih glasova pod geslom #Daj5.

Glasnogovornica tehničke Vlade, a sad kandidatkinja HDZ-a u 3. izbornoj jedinici, poput većine kolega intenzivno živi posljednjih dana, pred sam ulazak u fotofiniš izborne kampanje.

Kao i većina političara većinu vremena provodi na terenu, nastupajući pod geslom #Daj5 s programskim ciljem personalizirane kampanje da se rad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj mora početi jednako plaćati, kao i u ostalim dijelovima države, potkrepljujući ga podacima Državnog zavoda za statistiku koji govore kako je plaća Međimuraca 30 posto manja od prosjeka, ističući i da se u Hrvatskom Saboru mora jasnije i glasnije čuti domaći ‘Kaj’.

U izjavama i intervjuima nakon raspada Vlade nije krila kako je upravljanje komunikacijama u iznimno kompliciranom političkom trokutu Petrov-Karamarko-Orešković bilo izuzetno teško – ne skrivajući razočarenje destruktivnom politikom tadašnjeg vodstva koje je odlučilo ići protiv svoje Vlade – te kako je zadovoljna novim predsjednikom strane Andrejom Plenkovićem koji je u središte komunikacije u kratkom vremenu vratio sadržaj, što po njezinom mišljenju izuzetno iritira političke suparnike.

No, od personaliziranih sadržaja kampanje možda joj je najvažnija tzv. ‘ženska kvota’, odnosno ravnopravna zastupljenost kandidatkinja na izbornim listama – činjenica je kako velika većina stranaka tu kvotu nije ispunila, ali također da niti jedna politička opcija ne može imati monopol na žene na politici, kao i to da njezina matična stranka u hrvatsku politiku ‘donijela’ i premijerku i predsjednicu.

Na tome tragu očito komunicira i Sunčana Glavak, gradeći velikim dijelom svoju kampanju i kroz ‘žene u politici’, ali i one izvan politike. Tako je u ovom kratkom predizbornom vremenu ‘prešla’ veliki put – susrevši se s Angelom Merkel, predsjednicom GrabarKitarović, građanima pa sve do nogometne utakmice u Nedeljancu (odakle je inače Dinamov bivši igrač Marko Rog) gdje je sa svojim nogometašicama iz Ženskom nogometnog kluba Katarina Zrinski sudjelovala na kup utakmici Nedeljanec – Vidovec. Tom prilikom kao predsjednica ŽNK-a dobila je i poseban dres ‘s peticom’ kojim su joj nogometašice zaželjele uspjeh na predstojećim izborima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije